Recept: Medovník - gruzínský vynikající

Přidat recept
 
Hodnotilo 2 lidí

Postup

Připravím si vodní lázeň. Do misky nebo kastrolu dám máslo, po rozpuštění přidám cukr, med a vejce a promíchám, poté zapracuji mouku a sodu a směs nad parou míchám 10-15 minut do zlatavé barvy. Poté si natřu stěrkou na pečící papíry 6 stejných placek a zbytek na poslední papír. Poslední placku po upečení rozdrobím navrch medovníku. Placky peču při 160°C dozlatova, cca 7-10 minut.

Máslo a salko ušlehám a po vychladnutí pláty plním. Nechám uležet aspoň 8 hodin. Poté nakrájím a podávám.

Autor: Žirafa9

Ingredience

Těsto:

  • 5 vajec
  • 420 g cukru třtinového
  • 1,5 másla
  • 5 lžic medu
  • 1,5 lžičky sody
  • 600 g hladké mouky

Krém:

  • 1,5 plechovky salka
  • 400 až 450 g másla

Chutnalo vám? Okomentujte recept Medovník - gruzínský vynikající

Váš příspěvek