Recept: Měkké mrkvové tyčinky

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Měkké tyčinky bez kypřicích látek, taková zdravější varianta slaného zobání.

Postup

Všechny ingredience zpracujte dohromady v lehce gumové těsto, se kterým se příjemně pracuje. Vejce použijte jen polovinu, druhou si nechejte na potření tyčinek.

Vyválejte na plát silný asi 5 mm, nakrájejte nožem nebo rádýlkem na tyčinky o šířce přibližně 1 cm, potřete zbylým vejcem. Podle chuti posypejte tím, co máte na tyčinkách rádi. Upečte celý plát těsta nakrájený na nudličky. Nemusíte těsto vykrajovat a přemisťovat (dejte zkrátka do trouby přesně tak, jako to vidíte na obrázku níže), a to při 170°C přibližně 15-20 minut.

Pokud by se vám zdálo těsto příliš řídké, přidejte ještě další mouku podle potřeby. Tyčinky jsou spíše měkké, takže si myslím, že pro menší děti jsou ideální.

Dětská specifika:

  • Na složení receptu kromě soli není teoreticky nic nevhodného ani pro dítě mladší jednoho roku. Nicméně si nemyslím, že by do této doby bylo potřeba dítěti nějak přilepšovat, proto řadím do kategorie od 1 roku.
  • Celozrnnou mouku se nedoporučuje dávat dětem mladším 2 let, neboť ji ještě neumí dostatečně dobře strávit.

Recept pochází z webu www.mamavkuchyni.blogspot.cz

Autor: Máma_v_kuchyni

Ingredience

  • 180 g hladké mouky (použila jsem celozrnnou)
  • 80 g jemně nastrouhané mrkve
  • 1 vejce (jedna polovina do těsta, druhá polovina na potření)
  • 50 ml oleje
  • 60 ml vody
  • sůl a mletý kmín dle chuti
  • sezamová, lněná či jiná semínka na ozdobu

Chutnalo vám? Okomentujte recept Měkké mrkvové tyčinky

Váš příspěvek