Recept: Meruňkový rýžový nákyp

Přidat recept
 
  • Čas 90
Hodnotilo 0 lidí

Výborný je také se švestkami nebo v zimě je skvělý s jablky a rozinkami

Postup

Propláchnutou rýži dáme vařit do lehce osolené vody na cca 10 minut s hřebíčkem (rýži zalijeme tak, aby byla celá ponořená a mícháme).
Poté vodu i s hřebíčkem slijeme a rýži zalijeme horkým mlékem.
Přidáme cukry, máslo a vaříme do měkka.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do rýže.
Pekáček si vymažeme máslem a na dno rozprostřeme polovinu rýže. Na ní poklademe těsně vedle sebe pokrájené meruňky a přikryjeme je zbytkem rýžové hmoty.
Navrch můžeme přidat plátky másla a dáme zapéct.
(Kdo by dělal z kompotu, může ho meruňkovou šťávou trochu zalít).

Pečeme na 150°C asi 40minut, dokud nebude nákyp nazlátlý a měl by držet pohromadě :-)

Autor: lucynka25

Ingredience

  • 400g rýže
  • 120g másla
  • 1l mléka
  • 2 vanilkové cukry
  • 3 hřebíčky
  • 3 bílky
  • 2 lžíce cukru
  • meruňky
  • sůl

Chutnalo vám? Okomentujte recept Meruňkový rýžový nákyp

Váš příspěvek