Recept: Mletý jehněčí lavash s cizrnou a řeckým jogurtem

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 90
Hodnotilo 0 lidí

Tenhle recept má hned několik výhod. Kromě toho, že dostanete do rodinky trochu zeleniny a je opravdu zábava jídlo jíst, tak je to i ideální pokrm pro zmrazení a rozmrazení :-)

Postup

Mleté jehněčí smícháme se solí, pepřem a dalším kořením a
necháme odležet na chvíli v lednici.

Na litinové pánvi nebo hrnci rozpálíme olivový olej, na který vložíme
mleté mase a restujeme do hněda.

Pak přidáme cibuli a mícháme, dokud nezměnkne. Totéž opakujeme
s lilkem.

Jakmile i ten změnkne, přidáme česnek a krátce poté loupaná
nakrájená rajčata. Nakonec přidáme cizrnu z plechovky.

Podle potřeby podlejeme vodou a na mírném plameni necháme celou směs pod
pokličkou hodinu probublávat. Čím déle budeme jídlo vařit, tím lépe se
spojí chuť masa a zeleniny.

Mezitím dáme vařit rýži.

Čerstvý špenát důkladně omyjeme. S vypnutím plynu přimícháme špenát do hotové směsi.

V troubě nebo na pánvi rozpečeme pitu.

A teď k tomu nejzajímavějšímu: Při servírování dáme na talíř
nejdřív 2 lžíce rýže, pak směs s jehněčím, čerstvý koriandr, mátu
a nakonec řecký jogurt.

Druhý den je jídlo ještě lepší než začerstva a neztratí chuť ani
v mrazáku.

Autor: deMerteuil

Ingredience

  • ½ kg mletého jehněčího
  • 1 větší cibule
  • 1 lilek, nakrájený na kostičky
  • 3 stroužky česneku, zbavené klíčku
  • Půl plechovky cizrny
  • plechovku loupaných rajčat
  • 2 lžičky piniových oříšků (může se vynechat)
  • 200 g čerstvého špenátu (baby špenátu)
  • 150 g řeckého jogurtu (kravského nebo ovčího)
  • čerství koriandr - 1 hrst
  • hrst čerstvé máty
  • porci rýže basmati
  • 4 kusy pita chlebu
  • mořská sůl
  • čerstvý pepř
  • olivový olej

Chutnalo vám? Okomentujte recept Mletý jehněčí lavash s cizrnou a řeckým jogurtem

 Váš příspěvek