Recept: Mrkvovo-fenyklová polévka

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 10 OSOB
  • Čas 55
Hodnotilo 0 lidí

S fenyklem jsem si nikdy nevěděla rady. Potom, co mi kamarádka poslala tento recept, už vím. :-)

Postup

Předehřejte troubu na 190 °C. Mrkev, fenykl a cibuli položte do pekáče a promíchejte 2 lžícemi olivového oleje. Pečte 20 minut a poté přidejte česnek. Vše důkladně promíchejte a vraťte péct do trouby ještě 20 minut, dokud nebude zelenina měkká a hnědá. Opečenou zeleninu vložte do hrnce, přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Nechte povařit 15 minut a pak vše rozmixujte mixérem do hladka. Mně polévka chutná víc, když je hustší, ale můžete případně naředit. Servírujte a přidejte na konec lžičku zakysané smetany na zjemnění.

Autor: Sebzy

Ingredience

  • 1 kg mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
  • 2 fenykly, nakrájené na plátky
  • 1 cibule, nakrájené na plátky
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 1,6 litru zeleninového vývaru (z časových důvodů jsem použila hotový tekutý)
  • 100 ml zakysané smetany na ozdobení a zjemnění

Doporučená příloha

Opečená celozrnná bageta

Chutnalo vám? Okomentujte recept Mrkvovo-fenyklová polévka

Váš příspěvek