Recept: Nejlepší buchty s tvarohem - křupavé buchty mé babičky

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 6 OSOB
  • Čas 90 min
Hodnotilo 1 lidí

Další fotky

Nejlepší buchty, které mě naučila moje babička. Kynuté těsto je vláčné, pružné a netrhá se. Buchty doma nejraději plníme tvarohem, ale chybu neuděláte ani makovou náplní nebo povidly.
Kouzlo receptu tkví v kombinaci tuků - babička vždy přidala do těsta sádlo, Heru i klasické máslo.

Recept vyjde zhruba na 30 buchet. (Ještě nikdy jsme neměla pocit, že je jich moc)

Buchty vydrží čerstvé 3 dny.

Postup

  1. příprava kvásku - Zapněte troubu na 40 stupňů. Do misky nasypte cukr, droždí a přilejte vlažné mléko. Droždí v mléce rozšlehejte metličkou než se úplně rozpustí, přikryjte utěrkou a vložte do trouby, kde mu dejte čas vyrůst. (cca 15-20 min, záleží na droždí)
  1. Do druhé, větší misky nasypte mouku, přidejte špetku soli, vajíčko a k tomu měkký nebo rozpuštěný tuk (pozor, nesmí být horký, protože jinak by kvásek umřel a těsto by vám nevykynulo) Pokud máte rádi - můžete nastrouhat citronovou kúru. Přilejte k surovinám připravený kvásek a míchejte dokud se těsto nespojí. Pokud se vám příliš lepí, můžete přisypat trochu mouky a těsto doladit.
  • Vyndejte z misky, vysypte misku moukou, vložte těsto zpět a posypte ještě vršek. Zakryjte utěrkou a opět vraťte do trouby ( 40 stupňů) nechte v klidu kynout. (cca hodina)
  1. Připravte si náplň - smíchejte všechen tvaroh a vanilkový cukr (dodá tomu ten správný šmak) a doslaďte krupicí dle svého gusta
  1. vezměte těsto, rozválejte a nakrájejte na stejně velké čtverečky. Doprostřed dejte náplň (čím více, tím lépe, ale pozor, aby šla buchta stále zabalit :) )
  1. Balení buchet - Nejdříve vezměte protilehlé strany čtverečku, seštípnete kraje k sobě. Pak vezměte druhé dva, ještě nesecvaknuté konce, natáhněte je nad již spojené konce a též secvakněte. Hotovo. Vlastně nejdříve vytvoříte „ruličku“ a pak vezmete konce ruličky a secvaknete je k sobě.
  1. buchty vložte do pekáčku. Použít můžete i nádobu na korpus dortu. Nádobu vymažte tukem, buchty do ní pravidelně naskládejte. Potřete tukem (nejlépe sádlem nebo slunečnicovým olejem) Určitě nešetřete.
  1. Dejte péct na 170 (horkovzduch se spodním výhřevem)

Autor: Andrea MP

Ingredience

  • 20g droždí (1 balení)
  • 100g cukru krupice
  • 250 ml vlažného mléka
  • 550g polohrubé mouky
  • 100g tuku (másla, sádla, hery)
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 2 balení tvarohu v obalu
  • 2 balení vanilkového cukru

Chutnalo vám? Okomentujte recept Nejlepší buchty s tvarohem - křupavé buchty mé babičky

Váš příspěvek