Recept: Nepečená kávová zrna

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Vánoční nepečená klasika.

Postup

Piškoty a ořechy umeleme a smícháme s ostatními suchými ingrediencemi. Rozpustíme máslo a spolu s likérem ho přidáme k ostatním surovinám.

Vypracujeme hladké těsto, které musíme nechat v odležet. Můžeme ho dát například do lednice či spíže, a to alespoň na 15 minut.

Po odležení znovu lehce propracujeme, ale ne moc (aby se příliš nezahřálo). Lépe se pracuje s lehce tužším těstem. Rozdělíme si ho na stejné kousky, ze kterých vytvarujeme oválky - tvar kávových zrn. Každý oválek poté prstem lehce zmáčkneme, aby byl plošší a z jedné strany jídelním nožem vytvoříme rýhu.

Hotová zrna můžeme namočit do čokolády a posypat třeba ořechy. Před namáčením je dáme opět na pár minut do lednice. Budou lépe držet tvar.

Autor: Redakce

Ingredience

  • 240 g piškotových drobků
  • 50 g mletých ořechů
  • 2 polévkových lžic kakaa
  • 2 polévkové lžíce instantní kávy
  • 140 g rozpuštěného másla
  • 1 polévková lžíce likéru

Chutnalo vám? Okomentujte recept Nepečená kávová zrna

Váš příspěvek