Recept: Odpalované těsto na ovocné knedlíky

Přidat recept
 
  • Čas 30 minut
Hodnotilo 2 lidí

Postup

Mléko svaříme s máslem a solí, přidáme najednou všechnu mouku a mícháme, až vznikne hustý knedlík, který se nechytá nádoby ani vařečky - je to dost brzy. Těsto necháme prochladnout a postupně vmícháme vejce a dobře zpracujeme.

Na pomoučněném válu uděláme z těsta „hada“, kterého nakrájíme na špalíky 3- 4 cm, podle toho, kolik těsta na knedlíku chceme. Špalík splácneme ve dlani, dáme ovoce podle chuti a opět v dlani zakulatíme na knedlík.

Toto těsto má tu výhodu, že lze z něho vytáhnout tenké těsto, takže tvrdší ovoce (švestky, meruňky). se dají potáhnout opravdu jen slabou vrstvou. Moc dobře se s těstem pracuje.

Hotové knedlíky vhazujeme do vařící vody a vaříme podle velikosti 5-8 minut. Sypeme je tvarohem, cukrem a poléváme máslem, jinak kdo co rád.

Autor: admin

Ingredience

  • 1/2 l mléka
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 350 g hrubé mouky
  • 4 celá vejce (bez skořápky)
  • 500 g jakéhokoliv ovoce, dle chuti

Doporučená příloha

mák, strouhanka, měkký nebo strouhaný tvrdý tvaroh

Chutnalo vám? Okomentujte recept Odpalované těsto na ovocné knedlíky

 Váš příspěvek