Recept: Odpalované těsto na ovocné knedlíky

Přidat recept
 
  • Čas 30 minut
Hodnotilo 2 lidí

Postup

Mléko svaříme s máslem a solí, přidáme najednou všechnu mouku a
mícháme, až vznikne hustý knedlík, který se nechytá nádoby ani vařečky

  • je to dost brzy. Těsto necháme prochladnout a postupně vmícháme vejce a
    dobře zpracujeme.

Na pomoučněném válu uděláme z těsta „hada“, kterého nakrájíme
na špalíky 3- 4 cm, podle toho, kolik těsta na knedlíku chceme. Špalík
splácneme ve dlani, dáme ovoce podle chuti a opět v dlani zakulatíme na
knedlík.

Toto těsto má tu výhodu, že lze z něho vytáhnout tenké těsto, takže
tvrdší ovoce (švestky, meruňky). se dají potáhnout opravdu jen slabou
vrstvou. Moc dobře se s těstem pracuje.

Hotové knedlíky vhazujeme do vařící vody a vaříme podle velikosti
5-8 minut. Sypeme je tvarohem, cukrem a poléváme máslem, jinak kdo
co rád.

Autor: admin

Ingredience

  • 1/2 l mléka
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 350 g hrubé mouky
  • 4 celá vejce (bez skořápky)
  • 500 g jakéhokoliv ovoce, dle chuti

Doporučená příloha

mák, strouhanka, měkký nebo strouhaný tvrdý tvaroh

Chutnalo vám? Okomentujte recept Odpalované těsto na ovocné knedlíky

 Váš příspěvek