Recept: Svěží ovocný sorbet

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 20
Hodnotilo 0 lidí

Zmrzlina se skládá z tučné smetany, syrových žloutků a cukru. Nepomůže nám, ani když je domácí. Můžeme si ale vytvořit zdravější a odlehčenější variantu - sorbet.

Postup

Základem zdravého sorbetu je zmražený banán. Díky němu získá sorbet požadovanou konzistenci. Jelikož banán není chuťově příliš výrazný, můžeme do něj přidat jakékoliv ovoce a vytvořit si sorbet podle vlastní chuti.

Než banány dáme zamrazit, je lepší je oloupat a nakrájet. Nemusíme se poté potýkat se zmraženou slupkou. Kousky ledového babánu rozmixujeme s citronovou šťávou a sirupem z agáve. Můžeme použít i med či javorový sirup. Záleží na sladkosti ovoce a jak sladkou zmrzlinu máme rádi.

Jakmile vznikne hladký krém, začneme přidávat ovoce, na které máme chuť. Zdravou zmrzlinu můžeme doplnit třeba bylinkami nebo kořením.

Výborné jsou borůvky, mango se zázvorem, jahody s vanilkou, nebo kiwi a meduňka. Můžete si ale vytvořit vlastní kombinaci.

Hotový sorbet je dobré dát na dvě hodiny zmrazit. Pokud máme sorbet v mrazáku déle, je lepší ho naopak před servírováním na deset až patnáct minut vyndat a nechat povolit.

Autor: zuzi92

Ingredience

  • 2 zralé zmražené banány
  • 1 lžíce sirupu z agáve nebo med
  • Šťáva z půlky citrónu
  • Vybrané ovoce

Chutnalo vám? Okomentujte recept Svěží ovocný sorbet

Váš příspěvek