Recept: Pečený pstruh lososový na česneku

Přidat recept
 
  • Čas 20
Hodnotilo 0 lidí

Čerstvé ryby jsou výborným zdrojem minerálů a omega 3 nenasycených mastných kyselin. Ve vašem jídelníčku by se měly objevit aspoň jednou týdně. Jsou navíc hrozně jednoduché na přípravu.

Postup

Vykuchaného pstruha podélně rozřízneme a zbavíme hlavní kostry. (Pokud kupujeme filety, máme přípravu o to jednodušší.) Potřeme bohatou vrstvou česnekového másla (kvalitní máslo smíchané se dvěma rozmačkanými stroužky česneku). Smažíme na pánvi na rozehřátém másle po obou stranách, dokud není maso měkké.

Podáváme s rýží nebo opečenými bramborami a čerstvou zeleninou. Nezapomeneme zakápnout citronovou šťávou.

Autor: jineli

Ingredience

  • pstruh lososový v celku, nebo filety
  • lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • rýže
  • zelenina

Doporučená příloha

rýže, zelenina, opečené brambory

Chutnalo vám? Okomentujte recept Pečený pstruh lososový na česneku

Váš příspěvek