Recept: Perníčky nejen na Vánoce

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 3 OSOBY
  • Čas 30
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Postup

Vejce a cukr vyšleháme, poté zamícháme změklé (roztopené) máslo, kokosový olej a med. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdší. Do směsi přidáme mouku, koření, sodu a uhněteme těsto. Dle potřeby případně ještě poprášíme moukou tak, aby se těsto nelepilo.

Z těsta můžeme perníčky dělat ihned, já však nechávám přes noc (10 hodin) odležet v lednici. Těsto po vytáhnutí z lednice nechám půl hodiny rozehřát při pokojové teplotě a ještě jednou ho v ruce rozpracuji, lépe se pak válí plát. Plát vyválím na cca 3-4 mm silné plátky, a vykrájené perníčky dám péct do předehřáté trouby na 180°. Peču 10 minut, přičemž po 5 minutách plech jednou otočím.
Tip: mám plynovou troubu a proto do nejnižšího patra vložím plech na který vyleji půl hrnku vody. Plech s perníčky pak dám doprostřed. nemám potom perníčky odspoda spálené - a možná že i kvůli té vodě jsou pak tak měkké. :)

Když pak pečeme další várku, dávám pozor aby plech s vodou nevyschl, případně trochu vody doplním.

Perníčky pak zdobím třeba rozehřátou čokoládou na vaření, na kterou pak ještě můžeme nasypat kokos, ten se pěkně nalepí na čokoládu.

Samozřejmě i klasicky - citronovo cukrovou pastou nebo barevnými zdobítky (zakoupené v Albertu).

Autor: Pennya

Ingredience

  • 400 g hladká mouka
  • 160 g (třtinový) cukr
  • 100 g tuk na pečení - dávám 50 g kokosový olej, 50 g máslo
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 lžičky koření na perníčky
  • 1 lžička soda
  • 2 celé vejce

Chutnalo vám? Okomentujte recept Perníčky nejen na Vánoce

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Perníčky nejen na Vánoce

NikysekR
Extra třída :D 10638 příspěvků 13.12.17 11:10

Dobrý den, přidávám recept na perníčky, které jsou opravdu hned měkké:

140 g moučkového cukru
50 g másla
400 g hladké mouky
2 lžíce medu
1 lžíce jedlé sody
1 lžíce perníkového koření
2 vejce
bílek na potření horkých perníčků, aby se leskly
:mavam:

admin
Extra třída :D 14278 příspěvků 13.12.17 10:46

Dobrý den,

@MartinaIrena Možná autorka receptu @Pennya bude vědět :)

Přeji pěkný den,

Josefina

MarDan
Kecalka 285 příspěvků 8.12.17 21:08

Prosím a jsou hned měkké nebo potřebují odležet? Děkuji

MartinaIrena
Neúnavná pisatelka 17004 příspěvků 5.12.17 20:06

Muzu se zeptat, to je autorska fotka?

Vložit nový komentář