Recept: Piškotová roláda s tvarohem a borůvkami

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 12 OSOB
  • Čas 30
Hodnotilo 0 lidí

Jednoduchý a poměrně rychlý dezert třeba pro návštěvu.
Naplnit můžete různým ovocem i krémy, já jsem zvolila zakysanou smetanu s tvarohem :-)

Postup

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků a předehřejeme troubu na 180 °C. Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Bílky vyšleháme se špetkou soli do perfektního sněhu a vše spolu opatrně spojíme.
Přimícháme prosátou mouku s citrónovou kůrou a vše vylijeme a rozprostřeme na veliký plech vyložený pečicím papírem (plech na cukroví třeba).
Pečeme asi 10 až 12 minut.

KRÉM: Vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem a přimícháme borůvky. Pokud by to bylo řidší, je možné přidat pytlíček ztužovače na šlehačky, to funguje dobře. A dáme do lednice.

Po upečení roládu vyjmeme, přikryjeme ji navlhčenou utěrkou, sundáme z plechu i s pečicím papírem a obrátíme (naspod vlhká utěrka, nahoře pečící papír). Chvilku takto necháme, poté sejmeme pečicí papír, opatrně (mělo by to jít dobře), dáme zpět a otočíme plát těsta z utěrky, tu už potřebovat nebudeme. Roláda by měla být měkká a vláčná.

Roládu máme na již odlepeném pečicím papíře, celou ji promažeme krémem a začneme motat.
Motáme tou delší stranou dovnitř a pomáháme si tím pečicím papírem.
Po srolování necháme zamotané ještě v papíru a necháme vychladit v lednici.

Nakonec můžeme dozdobit, jak chceme, třeba pocákat čokoládou (já spěchala, takže je jen tak)
Výborná je i s jahodami :-)

Autor: lucynka25

Ingredience

  • 4 vejce
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • lžička citrónové kůry
  • 100 g hladké mouky
  • sůl

KRÉM

  • 1 tvaroh
  • 1 zakysaná smetana
  • vanilkový cukr
  • ovoce

Chutnalo vám? Okomentujte recept Piškotová roláda s tvarohem a borůvkami

Váš příspěvek