Recept: Piškotový dort se šlehačkou a jahodami

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 8 OSOB
  • Čas 60
Hodnotilo 4 lidí

Recept je na menší dortík s průměrem 20 cm, kdo chce klasický velký dort, dá surovin 2× tolik :-)

Postup

Nejprve si zapneme troubu na 170 °C a připravíme těsto. Začneme šlehat (nejlépe v robotu) bílky s cukrem, šleháme cca 8 až 10 minut. Poté přidáme postupně žloutky, olej, špetku soli a šleháme dál. Nakonec přidáme pomalu mouku a šleháme na menší výkon.
Těsto nalijeme do dortové formy na pečící papír (po stranách vymažeme) a dáme upéct. Pečeme na 160 °C až 170 °C asi 20 až 30 minut, hlídáme. Upečené těsto nahoře zezlátne a po propíchnutí špejlí nelepí.

Necháme dokonale vychladnout (stále ve formě na dort).

Šlehačku vyšleháme se ztužovačem a moučkovým cukrem do pevné hmoty. Dortík potřeme, poklademe rozkrojené jahody a zalijeme želatinou, kterou jsme si uvařili podle návodu na sáčku (já do ní dávám o 100 ml méně vody).
Necháme dokonale vychladnout, a až poté otevřeme formu (někdy je potřeba obříznout nožem od krajů).

Autor: lucynka25

Ingredience

Těsto

  • 3 vejce
  • 125 g moučkového cukru
  • 3 lžičky oleje
  • špetka soli
  • 125 g hladké mouky

Krém

  • 1 šlehačka ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 40 g moučkového cukru
  • 300 g jahod
  • 1 červená želatina vysoká

Chutnalo vám? Okomentujte recept Piškotový dort se šlehačkou a jahodami

Váš příspěvek
MartiJára
Ukecaná baba ;) 1194 příspěvků 09.04.19 14:01

Moc dobrý recept, vyzkoušeno a moc toho po včerejším pečení nezbylo :D, děkuji

lucynka25
Echt Kelišová 9688 příspěvků 07.04.19 18:44

@G.a.b.c.a20 Tak jsem ráda, že chutnal :kytka:

G.a.b.c.a20
Kecalka 459 příspěvků 06.04.19 20:21

Dnes jsem zkoušela a musím říct že jsem byla opravdu nadšená. Lehký, né moc sladký. Fakt dobrý..určitě jsem nedělala naposled :-)

Vložit nový komentář