Recept: Podzimní galettka s dýní a sýrem feta

Přidat recept
 
  • Čas 40
Hodnotilo 0 lidí

Příprava na Dýňové šílenství…

Postup

Smíchejte obě mouky, které přes sýtko přesyjete do velké mísy. Přidejte sůl a máslo. Promíchejte a promačkejte těsto za použití rukou, dokud se Vám nevytvoří hrudkovitá konzistence. Přidejte vodu a jemně opět propracujte a propojte ingredience.
Položte těsto v bochánku na namočený kus pečícího papíru, zabalte a dejte na 30 minut do lednice.
Po vytažení ho vyválejte na papíře do cca 0,5-1 cm tlustého těsta s nepravidelnými okraji a přesuňte společně s papírem na plech.
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Těsto poklaďte plátky dýně do kruhů. Jemně pokapejte javorovým sirupem a posypte solí, pepřem a velice jemně i muškátovým oříškem.
Posypte nadrobeným sýrem feta a ohněte okraje těsta směrem ke středu, jako vidíte na obrázku. Použijte metličku a potřete těsto rozšlehaným vejcem. Jemně posypte tymiánem a dejte do trouby.
Pečte 40-45 minut dokud těsto nezezlátne a vnitřek galettky není hotový.
Vyndejte z trouby a nechte cca 10 minut vychladit, než budete podávat.

Autor: Delamtoprosebe

Ingredience

Na těsto:

  • 120 g bio špaldové mouky
  • 120 g bio pohankové mouky
  • 180g bio másla
  • špetka soli
  • 60 ml studené vody
  • 1 šťastné vejce (na potření)

Na náplň:

  • cca 600g dýně (nakrájené na tenké plátky asi 0,5 cm)
  • špetka soli 2
  • špetka pepře
  • špetka muškátového oříšku
  • malá polévková lžíce javorového syrupu
  • 150 g feta sýra
  • Tymián

Chutnalo vám? Okomentujte recept Podzimní galettka s dýní a sýrem feta

Váš příspěvek