Příprava na Dýňové šílenství…
Postup
Smíchejte obě mouky, které přes sýtko přesyjete do velké mísy.
Přidejte sůl a máslo. Promíchejte a promačkejte těsto za použití rukou,
dokud se Vám nevytvoří hrudkovitá konzistence. Přidejte vodu a jemně opět
propracujte a propojte ingredience.
Položte těsto v bochánku na namočený kus pečícího papíru, zabalte a
dejte na 30 minut do lednice.
Po vytažení ho vyválejte na papíře do cca 0,5-1 cm tlustého těsta
s nepravidelnými okraji a přesuňte společně s papírem na plech.
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Těsto poklaďte plátky dýně do kruhů. Jemně pokapejte javorovým sirupem a
posypte solí, pepřem a velice jemně i muškátovým oříškem.
Posypte nadrobeným sýrem feta a ohněte okraje těsta směrem ke středu, jako
vidíte na obrázku. Použijte metličku a potřete těsto rozšlehaným vejcem.
Jemně posypte tymiánem a dejte do trouby.
Pečte 40-45 minut dokud těsto nezezlátne a vnitřek galettky není
hotový.
Vyndejte z trouby a nechte cca 10 minut vychladit, než budete podávat.
Autor: Delamtoprosebe
Ingredience
Na těsto:
- 120 g bio špaldové mouky
- 120 g bio pohankové mouky
- 180g bio másla
- špetka soli
- 60 ml studené vody
- 1 šťastné vejce (na potření)
Na náplň:
- cca 600g dýně (nakrájené na tenké plátky asi 0,5 cm)
- špetka soli 2
- špetka pepře
- špetka muškátového oříšku
- malá polévková lžíce javorového syrupu
- 150 g feta sýra
- Tymián
Chutnalo vám? Okomentujte recept Podzimní galettka s dýní a sýrem feta
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Podzimní galettka s dýní a sýrem feta