Recept: Podzimní hřejivá dýňová polévka

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 6 OSOB
  • Čas 90 minut
Hodnotilo 2 lidí

Postup

Dýni zbavíme vnitřní semínkové části a slupky, dužinu nakrájíme na menší kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na přibližně stejnou velikost jako dýni. Mrkev nastrouháme. Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek.

V hrnci, ve kterém budeme vařit polévku, necháme zpěnit máslo a zesklovatíme na něm cibulku s česnekem. Pak přidáme dýni, mrkev a brambory a necháme 5 minut natahovat vůni másla a cibulky, občas zamícháme. Zalijeme teplým kuřecím vývarem a vaříme doměkka (cca 1 hodinu, brambory budou nejpozději).

Necháme polévku mírně vychladnout a po částech ji rozmixujeme do hladké konzistence. Barva by měla být teple oranžová a chuť božská. Výborná je čerstvá, ale i odleželá, obzvláště s kopečkem zakysané smetany.

Tip: Jsem z Prahy a na zahrádku daleko, proto mě nadchlo, že si např. na Havelském tržišti mohu koupit pouhou osminku dýně (i tak váží přes kilo), kterou hravě najednou spotřebuji.

Autor: admin

Ingredience

  • 800 g dýně (v originál receptu máslová, já použila normální oranžovou)
  • 250 g brambor (spíše moučnatých)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1,5 litru kuřecího vývaru
  • 3 PŽ másla

Doporučená příloha

zakysaná smetana

Chutnalo vám? Okomentujte recept Podzimní hřejivá dýňová polévka

Váš příspěvek