Recept: Pohanková kaše podle našich babiček

Pohanková kaše Pohanková kaše
Průměrné hodnocení 5.0 bodů.
odesílám...

Pro hlasování se musíte přihlásit

  • Čas 15

Postup

Pohanku vysypeme do osoleného vroucího mléka nebo mléka s vodou, dobře zamícháme, odstavíme z ohně a necháme dojít pod peřinou.

Vařením se totiž množství nejcennějších látek – rutinu a vitamínů – snižuje. Porce kaše pokapeme rozehřátým máslem, posypeme cukrem a skořicí.

Taky můžeme jindy do pohanky vmíchat osmaženou cibulku, podušené houby nebo brynzu.

Ingredience

  • 200 g pohanky
  • 300 ml mléka (nebo 150 ml mléka a 150 ml vody)
  • špetka soli
  • trochu másla
  • mletá skořice
  • cukr

Chutnalo vám? Okomentujte recept Pohanková kaše podle našich babiček

Váš příspěvek

Odesílám...