Pro hlasování se musíte přihlásit
Postup
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky a osmahneme krátce na másle. Zalijeme vývarem, přidáme pohanku a vaříme asi 15 minut. Měkký sýr rozmačkáme vidličkou a zamícháme do polévky.
Přidáme droždí a necháme přejít varem, vsypeme hrášek, ochutíme a přidáme sekanou petrželku s koprem. K polévce podáváme opečené kostičky housky.
Varianta s masem: Místo hrášku můžeme polévku doplnit sekanou šunkou (asi 50 g).
Ingredience
- 1 karotka
- 50 g celeru
- 50 g kořenové petržele
- 1 menší cibule
- 50 g hlívy nebo jiných hub
- 2 lžíce másla
- 100 g pohanky
- 150 g měkkého taveného sýra
- 1-2 lžíce vloček sušeného droždí
- 1 lžíce petrželky
- 1 lžíce sekaného kopru
- 2 lžíce zeleného hrášku
- čerstvě mletý pepř
- 1,5 l vývaru