Recept: První sušenky pro malé děti - zdravé bez cukru

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 2 OSOBY
  • Čas 30 min
Hodnotilo 0 lidí

Toto je recept na první sušenky pro moji desetiměsíční dceru. Nejdřív trochu testovala úplně nový typ jídla, ale během chvilky jim propadla :-) Vzhledem k tomu, že jsem je dělala pro takhle malé děťátko, nechtěla jsem je nijak přislazovat a dala jsem tam vše v bio kvalitě. Já nedávala žádný sirup, protože jablíčka byla dost sladká, ale v receptu jsem datlový nebo javorový sirup uvedla.

Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Odvážíme 70 gramů přepuštěného másla a necháme venku povolit. Mezitím oloupeme jablka a nastrouháme najemno. Potom smícháme všechny ingredience a vytvoříme těsto. Když jsou jablka dostatečně sladká, není třeba již ničím dochucovat. Případně můžeme přidat 1-2 lžíce datlového nebo javorového sirupu. S těstem se dobře pracuje, stačí vyválet a vykrájet a dát na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme 8-10 minut (záleží na tom, jak moc jsme těsto rozváleli). Pro větší děti lze sušenky dochutit drcenými ořechy nebo kokosem nebo kvalitní čokoládou či kakaem. Z tohoto množství jsem upekla 2 plechy sušenek. Příště chci zkusit s jiným ovocem (hrušky, rozmačkaný banán).

Autor: PetuleK

Ingredience

  • 60 g hladké špaldové mouky (NE celozrnné)
  • 60 g hladké pohankové mouky
  • 60 g kukuřičné mouky
  • 70 g přepuštěného másla GHÍ (je lépe stravitelné než klasické máslo a dodá skvělou chuť)
  • 3 středně velká jablka (sladší)
  • 10 g prášku do pečiva z vinného kamene (neobsahuje fosfát)
  • 1-2 lžíce javorového nebo datlového sirupu (nemusí být)

Chutnalo vám? Okomentujte recept První sušenky pro malé děti - zdravé bez cukru

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na První sušenky pro malé děti - zdravé bez cukru

Evikben
Nováček 1 příspěvek 23.11.19 09:45
Dotaz

Dobrý den, chystám se je udělat, musí být sušenky uskladněné v lednici?
Děkuji za odpověď E.

Chestea
Nováček 1 příspěvek 26.10.19 21:31
Zkouska probehla

Nicim jsem nedoslazovala, byly tam jen ty jablka a testo bylo moc lepkavy, takze abych ho mohla vyvalet a vykrajet, musela jsem pridat spoustu mouky. Opravdu to mate takhle v pohode? Vsechny suroviny mam dle seznamu, vse jsem poctive vazila.. nechapu :-(

Vložit nový komentář