Recept: Rajčatovka k těstovinám (kuskusu)

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Postup

Na oleji dozlatova osmahnout cibulku, poté přidat prolisovaný česnek. Vytvoříme uprostřed pánvičky místečko, přidáme dvě lžičky cukru, necháme mírně zkaramelizovat a zakápneme octem zředěným vodou (v poměru asi 1:1 na 1 polévkovou lžíci).

Zamícháme, až se ocet vypaří, přidáme kousky rajčat - celou jednu plechovku. Možná bude nutno předtím rajčata ještě pokrájet. Dále půl lžičky soli, tymiánu. Bazalky můžeme dát víc, pokud je čerstvá, tím líp. Čerstvou bazalku si rozsekáme nebo utřeme v misce. Lžičku koření na špagety, popř. mám odzkoušeno i koření mletá masa. :)

Zalijeme malou sklenkou vody a pod pokličkou necháme tak 15 minut podusit. Dle potřeby dochutíme solí (já mám ráda i více tymiánu) podáváme s kuskusem těstovinami, popř. sójovým masem které připravíme podle návodu na obalu. Zdobíme nastrouhaným sýrem.

Samozřejmě že rajčata by mohla být čerstvé, ale kdo by se s tím s..štval.

Autor: Pennya

Ingredience

  • 1x loupaná rajčata v plechovce
  • 2x cibule
  • 2x stroužek česneku
  • tymián
  • bazalka
  • koření boloňské špagety, mletá masa
  • sůl
  • třtinový cukr
  • ocet
  • olej oliva nebo slunečnice
  • sójové maso (nebo jakékoliv nebo žádné)

Doporučená příloha

kuskus, těstoviny

Chutnalo vám? Okomentujte recept Rajčatovka k těstovinám (kuskusu)

Váš příspěvek