Recept: Rizoto z hnědé rýže s cherry rajčátky, mozzarellou a čerstvou bazalkou

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 2 OSOBY
  • Čas 35 minut
Hodnotilo 3 lidí

Postup

Rýži dáme vařit do vroucí osolené vody, já osobně rýži neproplachuji, myslím, že na rizoto to ani není vhodné. Jelikož tmavá rýže potřebuje k uvaření podstatně delší dobu než rýže světlá, nerestuji ji s ingrediencemi jako klasicky, ale vařím ji zvlášť.

Cibuli nasekáme na tenké plátky, cherry rajčátka rozkrájíme na půlky nebo můžeme klidně nechat vcelku, já je krájím, protože z nich odstraňuji tzv. „bubáka“.

Na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibuli a cherry rajčátka, přidáme uvařenou hnědou rýži, osolíme a opepříme dle chuti. Rýže by měla zůstat vláčná, ne suchá, proto přidáme rajčatovou šťávu, která dodá nejen správnou konzistenci, ale také více rajčatovou chuť. Nakonec přidáme na drobno nakrájenou mozzarellu a nasekané lístky čerstvé bazalky, párkrát prohodíme na pánvi a můžeme podávat.

Pozn.: Bazalku používám zelenou i červenou, dodá jídlu zajímavější šmrnc i vzhled.

Autor: admin

Ingredience

  • 400 g hnědé rýže (Basmati nebo Natural)
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 větší červená cibule
  • 100 g mozzarelly
  • 2 dcl rajčatové šťávy (passaty)
  • sůl
  • barevný čerstvý pepř
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka

Chutnalo vám? Okomentujte recept Rizoto z hnědé rýže s cherry rajčátky, mozzarellou a čerstvou bazalkou

 Váš příspěvek