Recept: Rybízová marmeláda z červeného rybízu

Rybízová marmeláda z červeného rybízu
Průměrné hodnocení 0.0 bodů.
odesílám...
  • Počet porcí PRO 5 OSOB
  • Čas 20

Recept na 5 skleniček á 450g marmelády (mám skleničky od džemu z Kauflandu). Množství cukru a Gelfixu se odvíjí od váhy získané šťávy z kuliček, proto uvidím cca.
Džem nezavařuji, pouze 10 minut sterilizuji umyté sklenice a víčka při 100 stupních.
Nejlépe chutná s domácím pečivem.

Postup

Do trouby si dáme sterilizovat skleničky a víčka - 10 minut při 100 stupních a necháme v troubě, aby byly horké.
Kuličky propláchneme a rozmixujeme tyčovým mixérem, poté propasírujeme přes sítko. Získanou šťávu si zvážíme - mě to dalo 1500g šťávy. Gelfix smícháme se 3 lžícemi cukru a přidáme do šťávy, za stálého míchání vaříme cca 1 minutu, poté za stálého varu a míchání přisypeme zbylý cukr a vaříme cca 7 minut.
Odebereme případnou pěnu.
Z trouby vyndáme plech se skleničkama a víčkama.
Ihned opatrně plníme připravené sklenice, rychle zašroubujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme do druhého dne.

Doporučená příloha

Pečivo

Ingredience

  • 2kg rybízových kuliček
  • Cca 750g cukru
  • Cca 1,5 Gelfix Dr.Oetker 2:1 (37g celkem)

Další fotky

Chutnalo vám? Okomentujte recept Rybízová marmeláda z červeného rybízu

Váš příspěvek

Odesílám...
Velikost písma:
3448
15.7.21 22:00

@jita22 Upsala jsem se, tak mě ukamenuj

  • Zmínit
  • Nahlásit
3647
15.7.21 21:31

Džem se snad nezavařuje. A jednou píšeš marmeláda a jednou džem, tohle je marmeláda.

  • Zmínit
  • Nahlásit