Recept: Rychlý chleba s křupavou kůrkou

Domácí chleba za pár minut
Průměrné hodnocení 5.0 bodů.
odesílám...

Pro hlasování se musíte přihlásit

  • Čas 60

Rychlovka.- stačí vše smíchat vařečkou, nechat vykynout, párkrát přeložit těsto a na hodinku strčit do trouby :)

Postup

  1. Vše nasypeme do mísy a zamícháme vařečkou - stačí aby se ingredience promíchaly cca 2 min míchání rukou, žádné zdlouhavé zpracovávání jako u jiných chlebů ( těsto vypadá řídké, ale nebojte se, je to akorát :)
  1. přikryjte misku utěrkou a nechte 5-8 hodin kynout
  1. Po vykynutí vylejte těsto na pomoučněný val. namoučnete si ruce a těsto 6× za sebou přeložte v půli
  1. Pečte 30 minut v přikryté nádobě (ideálně skleněná ale pokud máte dva pekáče na sebe, můžete i v nich)
  1. Následně sundejte vrchní díl a pečte ještě 20 min na 190 stupňů

Tip: těsto vkládejte do předehřáté formy/pekáče (umístěte ho do trouby při předehřívání trouby)

Recept vznikl v rámci testování mouky z řady Kváskování od Penamu.

Ingredience

  • 500g mouky Kváskování (jakákoliv, ideálně 300g pšeničná hladká světlá + 200g žitné Kváskování)
  • 430 ml vlažné vody
  • 10g soli
  • 5-10g drcený kmín (můžete přidat i jiné koření, které máte rádi)
  • 1 sáček sušeného droždí

Další fotky

Chutnalo vám? Okomentujte recept Rychlý chleba s křupavou kůrkou

Váš příspěvek

Odesílám...