Recept: Salát s tuňákem, vejcem a kozím sýrem

Přidat recept
 
  • Čas 15
Hodnotilo 0 lidí

Čerstvý salát se nehodí jen v létě. Má totiž minimum kalorií a spoustou vitamínů i minerálů.

Postup

Salát natrháme a lístky mangoldu a petrželky nasekáme a dáme do talíře. Smícháme lžíci oleje, citronovou šťávu z půlky citronu a trochu soli, směsí pokapeme lístky v talíři. Dáme si vařit osolenou vodu s trochou octa, do ní rozklepneme vejce, upravíme tvar lžičkou a po jedné minutě vylovíme sítkem ztracené vejce. Dáme na salát spolu s tuňákem a nastrouhaným kozím sýrem.

Přibližné výživové hodnoty na jednu porci:
Energie: 1000 kJ
Bílkoviny: 19 g
Tuky: 12 g
Sacharidy: 9 g

Autor: Tiger-lily

Ingredience

  • hlávkový salát
  • baby mangold
  • zelená petrželka
  • vejce
  • tuňák ve vlastní šťávě
  • vyzrálý kozí sýr
  • sůl, olivový olej, citronová šťáva

Chutnalo vám? Okomentujte recept Salát s tuňákem, vejcem a kozím sýrem

Váš příspěvek