Recept: Salát z makrel na zelenině

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 15
Hodnotilo 0 lidí

Oběd nebo večeře, vhodné pro různé typy diet. Makrely jsou bohaté na vitamín A, D, B12, jod a selen. A můžeme tímto způsobem zpracovat i zbytky od grilování. Kdo má rád pečivo, může přikusovat své oblíbené, ale my se většinou obejdeme bez něj. Pro děti můžeme oddělit trochu salátu a rozmixovat, možná dají přednost pomazánce natřené na chleba a ozdobit zeleninou.

Postup

Makrely upečeme nebo ogrilujeme. Obereme maso, rozdělíme na menší kousky a zakapeme limetkovou šťávou. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a spaříme. Na malé kousky nakrájíme okurky. Přidáme lžíci másla a hořčice, osolíme a opepříme. Smícháme limetkovou šťávu s olejem a solí, pokapeme tím zelené lístky. Naskládáme na talíř zeleninu a na ni dáme makrelový salát.

Přibližné výživové hodnoty
Energie: 1200 kJ
Tuky: 15 g
Bílkoviny: 20 g
Sacharidy: 8 g

Autor: Tiger-lily

Ingredience

  • 2 makrely
  • 4 sterilované okurky
  • 1 velká cibule
  • lžíce másla
  • lžíce hořčice
  • sůl, pepř, limetková šťáva, olej
  • paprika,listy mangoldu, špenátu, řepné listy, rajčata

Chutnalo vám? Okomentujte recept Salát z makrel na zelenině

Váš příspěvek