Recept: Skořicoví šneci - Kanelbullar

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Předehřát troubu na 220°C.

V míse smíchat trochu mléka se špetkou cukru, kvasnic a nechat stát po 10 minut do zpěnění. Přidat prosátou mouku s cukrem, kardamomem a solí a zamíchat ji do vzejitých kvasnic společně s našlehaným zbytkem mléka, změklým máslem a vejcem. Smíchat vše dohromady a vypracovat v hladké těsto. Vložit do olejem vymazané mísy, přikrýt utěrkou a na teplém místě nechat nakynout do dvojitého objemu.

Zbouchnout těsto pěstí a vyválet ho na 3 mm tlustý, velký obdélník. Rozkrojit obdélník napůl a potřít ho 3 lžícemi změklého másla. Smíchat dohromady cukr se skořicí a posypat tím těsto. Rozložit nahoru hrozinky.

Srolovat obě části těsta na rolky 3 cm v průměru a ty pomocí ostrého (ozubeného) nože nakrájet na 2,5 cm plátky. Plátky poskládat řeznou stranou na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech, pomazat je našlehaným vejcem a posypat je cukrem. Buchtičky nechat znovu asi 30 minut vzejít. Péct je po 7-10 minutách (každá trouba peče jinak!) a upečené je nechat zchladnout na mřížce.

Autor: admin

Ingredience

Těsto

  • 250 ml teplého mléka (45°C)
  • 2 lžičky suchých kvasnic, nebo 25 g čerstvých
  • 400 g bílé, tvrdé, pšeničné nebělené mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička kardamomu
  • 60 g másla
  • 1 vejce

Nádivka

  • 3 lžíce změklého másla (45 g)
  • 2-3 lžíce tmavého hnědého cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžíce hrozinek
  • 1 vejce a perlový cukr na posypání (IKEA), nebo krystal

Chutnalo vám? Okomentujte recept Skořicoví šneci - Kanelbullar

Váš příspěvek