Recept: Slaný štrůdl se žampiony

Přidat recept
 
  • Čas 45
Hodnotilo 0 lidí

Pohoštění pro milovníky žampionů

Postup

Vezmeme si žampiony, odkrojíme a očistíme jim kloboučky a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme najemno a zpěníme na másle a přidáme k nim nakrájené žampiony. Přilijeme trochu vody a podusíme.

Když žampiony změknou, odklopíme poklici a necháme vodu lehce odpařit. Přidáme 2 vejce a uděláme „míchanici“, kterou dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Odložíme stranou a necháme vychladnout.

Troubu si nastavíme asi na 180°C a jdeme připravit štrůdl.

Listové těsto rozválíme na pořádně široký plát, který rozkrojíme na dva díly a přeneseme na pečícím papírem vystlaný plech. Každou nohavici poklademe šunkou, sýrem a vychladlou žampionovou směsí.

Štrůdl zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme celým kmínem na ozdobu.
Pečeme okolo půl hodiny dozlatova.

Dobrou chuť :)

Autor: Lady Crow

Ingredience

  • 1 balíček listového těsta (500g)
  • 250 g žampionů
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce másla
  • 150 g šunky
  • 150 g sýra
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř, kmín (mletý i celý)
  • + vejce na potření

Chutnalo vám? Okomentujte recept Slaný štrůdl se žampiony

Váš příspěvek