Recept: Slaný štrůdl z kynutého těsta se zelím

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Poctivý štrůdl z domácího těsta se zelím a uzeným masem

Postup

Těsto:
Na vál si dáme mouku, posolíme a uprostřed směsi si uděláme důlek. Do
něj si rozdrobíme droždí a zalijeme částí vlažné vody. Droždí
necháme chvilku pracovat.

Jakmile droždí trošku pracuje, přidáme ještě olej a za postupného
přilévání zbytku vody vypracujeme hladké, jednolité těsto.

Dáme na teplé místo, necháme kynout a mezitím si
připravíme náplň.

Náplň
Cibuli si oloupeme, nasekáme nahrubo a osmažíme na rozpáleném sádle
(uzené maso na oleji není moc dobré).

Jakmile cibulka zezlátne, přidáme zelí. Někdy je potřeba zelí ještě
pokrájet. Přidáme trochu vody a dusíme asi 10 minut. Poté odklopíme
pokličku a necháme vodu odpařit.

Dochutíme krystalovým cukrem a přidáme na kostičky nakrájené uzené.
Odstavíme a necháme zchladnout.

Štrůdl
Předehřejeme si troubu na 180°C a jdeme na těsto. Vezmeme si 1/3 těsta,
propracujeme a rozválíme na plát, který poté přeneseme na plech
s pečícím papírem.

Potřeme náplní a zavineme. Pro zlatavou barvu můžeme potřít
rozšlehaným vejcem. Pečeme do zlatova (okolo půl hodiny).

Dobrou chuť alt=„:)“ class=„emoticonimg emojione“ />

Autor: Lady Crow

Ingredience

Těsto na 2-3 záviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 200 ml vlažné vody
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje

Zelná náplň:

  • Kysané zelí
  • Uzené maso
  • 1 cibule
  • Krystalový cukr
  • Sádlo

Chutnalo vám? Okomentujte recept Slaný štrůdl z kynutého těsta se zelím

 Váš příspěvek