Recept: Špaldová bublanina s medem a višněmi

Přidat recept
 
Hodnotilo 1 lidí

Postup

Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte stranou. Pokračujte šleháním žloutků, ke kterým můžete přidat i med a postupně acidofilní mléko a olej. Poté ještě půl balíčku prášku do pečiva a závěrem hladkou špaldovou mouku. Nakonec opatrně vmíchejte i připravený sníh z bílků. Nalijte do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého menšího plechu (můj má rozměr 22×38cm), přidejte ovoce a pečte na cca 180°C asi půl hodinky, dokud nebude bublanina klasicky dozlatova.

Jistě jste si všimli, že v koláči není žádný cukr a je slazený medem. Pokud se ale rozhodnete použít kyselejší ovoce, jako jsou například tyto moje višně, doporučuji trošku je cukrem shora přece jen posypat, pokud kyselou chuť vyloženě nepreferujete.

Dětská specifika:
Celozrnná mouka, med a celá vejce jsou surovinami, které považuji za nevhodné pro děti do 1 roku. Mám navíc za to, že takto malé děti ještě nemají natolik zavedený stravovací režim, aby měly potřebu mlsat. Proto řadím do receptů pro starší

Recept pochází z webu www.mamavkuchyni.blogspot.cz

Autor: Máma_v_kuchyni

Ingredience

  • 3 vejce
  • 110 g medu
  • 150 ml acidofilního mléka nebo kefíru
  • 100 ml oleje
  • 200 g hladké špaldové mouky (použila jsem celozrnnou variantu, ale fungovat vám jistě bude i s obyčejnou bílou)
  • 1/2 (tj. 6 g) kypřícího prášku do pečiva
  • višně nebo libovolné jiné ovoce

Chutnalo vám? Okomentujte recept Špaldová bublanina s medem a višněmi

Váš příspěvek