Recept: Špenátové lasagne s kozím sýrem

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 80
Hodnotilo 0 lidí

Jsou jednoduché, vegetariánské a velmi jedlé. :)

Postup

Cibuli a česnek nakrájím najemno… respektive proženu mixérem, abychom to nekousali.

Nechám rozpustit na pánvi máslo, tam zesklovatím cibuli s česnekem. Pak přisypu špenát a nechávám rozehřát a promíchám celou směs. Osolím, opepřím, případně pro zjemnění se dá kápnout smetana.

Zapnu troubu na 200 stupňů.

V rendlíku udělám bešamel: rozpustím máslo, přisypu mouku a pak rozmíchávám mlékem.

Vymažu pekáč a jdeme na vrstvy – bešamel, lasagne vedle sebe, špenátová směs, rozdrobený sýr, bešamel, lasagne… a stále dokola, dokud je. Obvykle to vyjde na 4 až 5 vrstev. Končí se bešamelem a posypáním sýrem.

Dám péct na 45 minut, z toho posledních 10 minut stáhnu na 180 stupňů.

Autor: Monulie

Ingredience

  • předvařené lasagne (stačí půl balení)
  • mražené listy špenátu (dvě balení, celkem 700 gramů)
  • jedna velká cibule
  • dva stroužky česneku
  • 100 gramů mladého kozího sýru (kupuju v Albertu u pultu, je suprový)
  • sůl, pepř
  • sýr na strouhání na posypání
  • volitelně kapka smetany

Bešamel

  • 200 ml mléka
  • 50 gramů másla (a trochu na vymazání)
  • hrst mouky

Doporučená příloha

salát

Chutnalo vám? Okomentujte recept Špenátové lasagne s kozím sýrem

Váš příspěvek