Recept: Tapiokové perly s omáčkou z lesního ovoce

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Dokonalá kombinace nakyslého lesního ovoce a sladkého tapiokového pudinku.

Postup

Tapiokový pudink:

1. Celé balení tapiokových perel nasypeme do hrnce s polotučným mlékem.

2. Necháme 1 h odležet. Perly lehce nabobtnají a změknou. Budou se díky tomu také rychleji vařit.

3. Tapioku vaříme v mléce, jakmile směs začne houstnout, osladíme.

4. Pokračujeme ve vaření, dokud perly nebudou průhledné a pudink krásně hustý jako klasický pudink.

5. Rozdělíme do 4 malých skleniček, nebo 2 středních.

6. Podáváme buď teplé, nebo vychlazené. Když je pudink vychladlý, tak se na něm utvoří krusta, na které zdobení dobře drží. Pokud ho chceme podávat teplý, tak musíme počítat s tím, že se nám ovoce může začít trochu „potápět“.

Zdobení:

Mražené lesní ovoce dáme do malého hrnce a rozvaříme. Osladíme podle chuti a vaříme, dokud směs nezhoustne a nezačne připomínat džem. Navršíme na tapiokový pudink a případně ozdobíme ještě čerstvým ovocem.

Dobrou chuť.

Autor: Lucka Králová

Ingredience

Tapiokový pudink:

  • 70 g tapiokových perel Dr. Oetker (1 balení)
  • 500 ml polotučného mléka
  • 20-30 g cukru (podle chuti)

K ozdobení:

  • mražená směs lesního lesního ovoce
  • třtinový cukr

Chutnalo vám? Okomentujte recept Tapiokové perly s omáčkou z lesního ovoce

Váš příspěvek