Recept: Těstoviny s rajčatovou omáčkou a masovými kuličkami

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Nejdřív si připravte masové kuličky. V míse smíchejte maso, nastrouhaný parmazán, celé vajíčko, 1 stroužek česneku a petrželku. Přidejte trochu pepře a sůl dle potřeby. Nezapomeňte, že parmazán sám o sobě je hodně slaný, tak se solí hodně opatrně. Vše důkladně promíchejte a tvarujte malé kuličky. Já dělám asi velikosti vlašského oříšku. Kuličky dejte na půl hodiny ztuhnout do ledničky.

Mezitím si uvařte omáčku. Do kastrolku přidejte dvě lžíce oleje, nadrobno nakrájenou cibulku a zbývající dva stroužky česneku. Až cibulka zezlátne, přidejte vývar a rajčatovou passatu. Krátce povařte a přidejte rajčata. Vařte cca 20-25 minut na menším plamenu, aby omáčka lehce probublávala. Na závěr vše rozmíchejte tyčovým mixérem a dle chuti přidejte sůl a pepř.

Kuličky vyndejte s lednice a rozpalte olej, stačí tak 2-3 PL dle typu pánve. Kuličky osmažte ze všech stran dozlatova. Nedělejte je zbytečně dlouho, ať nejsou příliš vysušené. Nedoporučuji příliš vysoký plamen.

Uvařte dle návodu těstoviny al dente. Smíchejte je s omáčkou a na závěr na talíř přidejte pár osmažených kuliček. Můžete zdobit čerstvou bazalkou.

Autor: hankaname

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vajíčko
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • Dvě hrsti nasekané petrželky (může být i sušená)
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 2 PL oleje
  • 1 menší cibule
  • 200 ml hovězího vývaru
  • Dvě plechovky rajčat (800g)
  • 150 ml rajčatové passaty
  • Sůl a pepř na dochucení
  • 2-3 PL na smažení kuliček
  • 400g suchých těstovin
  • čerstvá bazalka za zdobení

Chutnalo vám? Okomentujte recept Těstoviny s rajčatovou omáčkou a masovými kuličkami

Váš příspěvek