Recept: Tiramisu z mascarpone

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 40 min
Hodnotilo 1 lidí

Jednoduchý, ale velmi chutný recept na pravé italské tiramisu s krémem z mascarpone.

Postup

Pro děti se tenhle recept úplně nehodí, jelikož obsahuje kávu, Amaretto a čerstvá vejce. Jinak je to ale úžasný dezert pro každého milovníka lehkých, krémových moučníků.

Uvaříme si kávu, a když vychladne, tak do ní přilijeme Amaretto.

Potřebujeme skutečně čerstvá vejce, jelikož nebudou nijak tepelně upravená. Já si je vozím od rodičů, takže mám jistotu.

Mascarpone si dáme do větší misky, aby se nám krém dobře míchal. Opatrně si oddělíme si bílky a žloutky. Bílky dáme do nádoby na šlehačku, kde k nim přidáme špetku soli a elektrickým šlehačem vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky přidáme do mascarpone, dobře promícháme (nechceme ho ale utlouct!) a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

Připravíme si pekáček nebo skleněnou misku, do které budeme dezert vrstvit. Opakujeme vždy krém z mascarpone, namáčené piškoty, krém, piškoty - dokud nemáme plnou nádobu nebo všechno nespotřebujeme. Piškoty namáčíme rychle, aby se úplně nerozmočily, 1-2 s na každou stranu úplně stačí.

Na vrch ještě posypeme kakaem a dáme do lednice na pár hodin odležet (a snažíme se to rovnou nesežrat).

Dobrou chuť! :)

Autor: Lady Crow

Ingredience

  • 1 pytlík Savoiardi (dlouhých cukrářských piškotů)
  • kakao na posypání podle chuti
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 2 malé panáky Amaretta
  • šálek silné kávy černé
  • 500g Mascarpone
  • 5 vajec

Chutnalo vám? Okomentujte recept Tiramisu z mascarpone

Váš příspěvek