Recept: Tvarohová žemlovka

Přidat recept
 
Hodnotilo 1 lidí

Postup

V míse dobře umícháme žloutky v mléce, přidáme cukr a rozehřáté, prochladlé máslo. Pak tam vložíme na plátky nakrájené housky, nebo rohlíky (bez sypání!) a necháme je, až se dobře namočí.

Nádivka: Do umíchaného másla s cukrem přidáme žloutek, citronovou kůru, vanilkový cukr a tvaroh. Potom lehce vložíme sníh z bílku a nasekané mandle a
hrozinky.

Pekáč vymažeme máslem, do něho vložíme vrstvu housek, vrstvu upraveného tvarohu a navrch dáme opět housky, které pokapeme máslem.

Žemlovku zvolna pečeme po 3/4 hodiny. Podáváme ji na míse pocukrovanou.

Autor: admin

Ingredience

  • 300 g housek
  • 1/2 l mléka
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce rozehřátého másla

Nádivka:

  • 500 g tvarohu
  • 30 g másla
  • 30 g cukru
  • 1 vejce
  • citronová kůra
  • vanilkový cukr
  • 20 g sladkých mandlí
  • 50 g hrozinek
  • 20g másla na pekáč
  • 20g cukru na posypání

Chutnalo vám? Okomentujte recept Tvarohová žemlovka

Váš příspěvek