Recept: Velikonoční špenátový koláč

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 12 OSOB
  • Čas 60 min
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Listové těsto rozválejte tak, aby jste tvar přizpůsobili pečící formě. Já použila kruhovou silikonovou formu na quiche.

Pro líné kuchařky doporučuji koupit již rozválené listové těsto na pečícím papíru. Těsto vyložte do formy až po okraje. Nezapomeňte formu předem vymazat máslem.

V pánvičce si mezitím rozehřejte lžíci másla a nechte na něj spařit špenátové listy. Stačí chvilka, aby listy ztratily objem a jakoby se spařily.

V míse pak smíchejte spařené listy špenátu, přidejte vejce, riccotu, parmazán, strouhanku a důkladně promíchejte. Dle chuti můžete přidat sůl a pepř nebo více parmazánu.

Obsah mísy vysypte na připravené těsto ve formě.

Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte dozlatova.

Autor: hankaname

Ingredience

  • Balení listového těsta
  • 300 g baby špenátu (může být i mražený)
  • Lžíce másla + na vymazání formy
  • 2 lžíce strouhanky
  • kelímek ricotty
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 3 vejce
  • sůl a pepř na dochucení

Chutnalo vám? Okomentujte recept Velikonoční špenátový koláč

Váš příspěvek