U nás prostě máme rádi dezerty s ovocem a já velmi ráda vymýšlím, jak buchty, které peču vylepšit. Dnes jsem vylepšila jeden recept, co jsem našla na internetu, původně to byl nějaký dort, mně z toho vyšla nakonec buchta. A je naprosto skvělá! K jaru a Velikonocům veselé barvy ovoce prostě patří.
Postup
Do dvou misek rozklepneme vajíčka, do jedné žloutky, do druhé bílky. Do žloutků přidáme změklé máslo, mléko, mouku a tvaroh, všechno důkladně promícháme, pozor na hrudky. Z bílků pak ušleháme sníh. Obě části propojíme. Těsto do sněhu zašleháváme opatrně, aby zůstalo načechrané. Nemusíme pak ani používat prášek do pečiva. Vylijeme na plech a dáme do předehřáté trouby péct na 180°C 20 minut.
Mezitím si připravíme krém. Uvaříme si pudink a do ještě teplého pudinku vmícháme tvaroh. Obvykle na pudinku bývá napsáno jak ho vařit, ale pro jistotu napíšu i sem. Ve třetině mléka rozmícháme pudink s cukrem. Zbytek mléka přivedeme k varu (lépe ve vodní lázni, aby se nepřipálilo) přidáme pudink rozmíchaný ve studeném mléce a vaříme celé asi minutu.
Po dvaceti minutách vyndáme upečený piškot, potřeme připraveným krémem a pečeme dalších 15 minut. Po patnácti minutách přidáme ovoce a znovu pečeme 15 minut. Mezitím si připravíme želatinu, můžeme buď s vodou, nebo se šťávou, která zbude ze zmrzlého ovoce, případně z ovoce z plechovky. Buchtu vyndáme a polijeme želatinou. Necháme vychladnout.
Dobrou chuť!
Autor: ninondelencos
Ingredience
Těsto:
- máslo 200 g
- 3 vejce
- cukr moučka 80 g
- vanilkový cukr, nebo vanilka
- hladká mouka 280 g
- půl hrnku mléka
- pět lžic tvarohu
Krém
- mléko 400 ml
- cukr 50 g
- vanilkový cukr, nebo vanilka
- 2 vaničky tvarohu (klidně mínus těch pět lžic, to už se ztratí)
Nahoru:
- jakékoli ovoce máte rádi, čim víc barev tím lépe. Já dala kiwi, broskve a jahody, ale můžete jakékoli.
- želatina
- šťáva z ovoce (co zbyde)
Chutnalo vám? Okomentujte recept Velikonoční tvarohová buchta s ovocem
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Velikonoční tvarohová buchta s ovocem