Recept: Výborné sněhové pusinky

Přidat recept
 
  • Čas 8 hod
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Lehké a nadýchané pusinky.

Postup

Z bílků ušleháme hodně pevný sníh a během šlehání přidáváme pískový cukr. Moučkový cukr prosijeme nebo dobře promícháme se Solamylem a lehce, už jen vařečkou vmícháme do sněhu.

Cukrářským sáčkem stříkáme různé tvary na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v pootevřené horkovzdušné! troubě ( do dvířek strčíme silnější vařečku) na co nejnižší teplotu ( já asi 50°C) cca 8 - 11 hodin. Ochutnáme, jestli je chceme mít úplně suché nebo uvnitř trochu lepkavé. Záleží na chuti.

Tohle těsto má tu výhodu, že se nic nevaří, pusinky krásně drží tvar, mají ostré hrany a jde to velmi rychle. Dlouho se suší, ale celou dobu si jich nemusíme všimnout. Já dělám malinkaté cca 1,5 cm v průměru, takže jich mám spoustu, akorát na 3 plechy do trouby, které během sušení několikrát prohodím. Ale myslím, že to ani není nutné, to jen tak z nudy:-)
Pusinky jsou sněhobílé, výborné a nádherně oživí mísu s ostatním vánočním cukrovím.
Většinou peču tyhle malinké a pak z další várky ještě kolečka na stromeček, která opět vypadají krásně.

Cukroví uchováváme v papírové krabici v pokojové teplotě, protože při přenesení ze studena do tepla by nám navlhlo.

Zdroj receptu: www.labuznik.cz

Autor: admin

Ingredience

  • 4 bílky
  • 100 g pískového cukru
  • 75 g moučkového cukru
  • 15 g Solamylu (asi 3 středně navršené kávové lžičky)

Chutnalo vám? Okomentujte recept Výborné sněhové pusinky

 Váš příspěvek