
Meruňková bublanina
Ingredience
- 1/2 hrnku oleje
- 1 ks bio prášek do pečiva
- 1 a 1/2 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 mletých ořechu popř. kokosu
- 2 vejce
- 2/3 hrnku třtinového cukru (pro ty, kdo mají raději, sladší 1 hrnek třtinového cukru)
- 1 hrnek kvalitního mléka
- 1 ks bio vanilkový cukr
- Ovoce dle chuti a sezóny, já použila meruňky a broskve. (Možno použít třešně, jahody, maliny, blumy, ostružiny, borůvky).
Úvod
Jednoduchá, chutná a rychlá bublanina, do které můžete použít libovolné sezonní ovoce.
Postup
Všechny ingredience smícháme a vyšleháme ručním šlehačem
v hladké těsto.
Formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
Vylijeme těsto a poklademe ovocem, které přimáčkneme do těsta.
Bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme
dozlatova.
Pro ověření je možné píchnout špejlí do korpusu a po jejím
vytažení,
zjistíme, jestli je těsto ještě nehotové a nebo pokud je špejle suchá,
že je korpus upečen.
Po vychladnutí můžeme servírovat. Popř. doplnit kopečkem vyšlehané šlehačky.
Doporučená příloha:
Šlehačka
Autor: Janičička