Houbová nádivka - Hubník
Doba vaření: 100, Počet porcí: 4, Autor: lucynka25
Ingredience

- Mísa čerstvých hub
- 1 cibule
- 3 vejce
- 3 rohlíky
- Sklenici mléka
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- Majoránka
- Petrželka
- Olej
Úvod
Jednoduchý recept z lesních hub.
Postup
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji na pánvi, přidáme
očištěné a na větší kousky pokrájené houby, osolíme, opepříme,
přidáme majoránku a kmín a dusíme asi 20 minut.
Mezitím si pokrájíme rohlíky na malé kousky a zalijeme je mlékem.
Pekáček vymažeme olejem a vložíme do něj houbovou směs smíchanou
s namočenými rohlíky.
Nakonec zalijeme rozšlehanými vejci s petrželkou a dáme zapéct na cca
60 minut.
(Já tam zrovna bohužel petrželku nemám).
Hubník je dobrý teplý i studený a výborný je i s přidáním
uzeného masa.