Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem
Doba vaření: 30 minut, Autor: admin
Ingredience

- 4 ks pšeničné tortilly
- 400 g kuřecích prsou
- 100 g majonézy
- 1 ledový salát
- 200 g rajčat
- sůl
- bílý pepř
- chilli
- olivový olej
Úvod
Tortillu můžeme při servírování doplnit trhanými zelenými saláty jako jsou: lollo roso, rukola, červená čekanka. Také se k tomuto pokrmu hodí čerstvá zelenina (rajčata, okurka, paprika) nebo lehký salát.
Postup
Tortillu opečeme na pánvi nebo na grilu. Namažeme majonézou (pokud
nechceme použít majonézu, můžeme tortillu namazat mascarpone, máslem,
pomazánkovým máslem nebo třeba jogurtem), přidáme nakrájený ledový
salát a rajčata, která jsme předem nakrájeli na čtvrtky a pomocí nože
zbavili jadérek.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a ochutíme chilli. Opečeme na
olivovém
oleji (pokud olivový olej nemáme, můžeme použít jakýkoli jiný
olej).
Maso necháme v troubě dopéci asi 7 minut při 180°C. Přidáme maso
na
zeleninový podklad a tortilu zatočíme.
Čerpáno z časopisu Ano - recept Patrika Havlíčka, kuchaře hotelu
InterContinental Praha.
Doporučená příloha:
salát