Recept: Závěrečná postní pomazánka z pohanky

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 50
Hodnotilo 3 lidí

Jednoduchý recept s pohankou z pár surovin

Postup

Pohanku (kroupy) vsypu do vroucí osolené vody. Vařím 10 min. a pak odstavím přikryté pokličkou a nechám stát 30 minut. Poměr vody a pohanky objemově jsou 2 díly vody, jeden díl pohanky.
Uvařenou pohanku vsypu do šlehače nabo mixéru přidám změklé máslo, hořčici, utřený česnek, nakrájenou cibulku, petrželovou nať a nakrájené na malé kousky okurky. Vše společně vyšlehám.
Pokud je potřeba dochutím solí a natírám na pečivo.

Autor: ROMA-Z

Ingredience

  • 150 g pohanky (kroupy)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibulka
  • 2 sterilované okurky
  • 50 g másla
  • plnotučná hořčice
  • sůl

Doporučená příloha

čertvé pečivo

Chutnalo vám? Okomentujte recept Závěrečná postní pomazánka z pohanky

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Závěrečná postní pomazánka z pohanky

Tableta
Kelišová 6230 příspěvků 9.10.18 15:08

Je naprosto dokonalá. Vypadá, voní i chutná jako škvarková pomazánka, kterou dělá moje mamka : :palec:

Vložit nový komentář