Recept: Zeleninová polévka s paprikovou jíškou

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 5 OSOB
  • Čas 50
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Zeleninu nakrájíme na kousky, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Připravíme si paprikovou jíšku - na tuku osmažíme mouku a přidáme mletou sladkou papriku. Zalijeme troškou vody, přivedeme k varu a přidáme k polévce. Provaříme a polévku dochutíme česnekem, majoránkou a bylinkami podle chuti. Do této polévky můžeme přidat i čerstvé nebo sušené houby. A zeleninu si můžeme nakombinovat podle vlastní fantazie. Pokud chceme polévku hustší, dáme více zeleniny a méně vody.

Autor: NikysekR

Ingredience

  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • jarní cibulka
  • hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 1 kedluben
  • další zelenina podle chuti (kukuřice, brokolice, květák, kapusta,...)
  • 2 lžíce oleje (sádlo, máslo)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 - 3 l vody (podle potřeby) nebo vývaru
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • zelené bylinky (petrželová nať, libeček, pažitka,..)

Chutnalo vám? Okomentujte recept Zeleninová polévka s paprikovou jíškou

Váš příspěvek