Jaké cukroví a další dobroty napekli naši testeři s moukami Kváskování?

Tohle bylo ale voňavé a vypečené testování! Naši testeři totiž vyzkoušeli 4 druhy mouk od Penamu, které jsou vhodné nejen pro kváskování.

* Troufli si naši testeři s moukou Kváskování i na pečení croissantů? Zdroj: Penam 100 % 2021

Jaké byly podmínky výběru testerů?

Vybrali jsme 30 uživatelů, kteří jsou našimi testery a kteří se zároveň o testování přihlásili v komentářích pod článkem.

Produktová fotka Penam mouky Kváskování4 testované mouky mají originální design, díky kterému vždy sáhnete přesně pro tu nejvhodnější. Zdroj: Penam

Co se testovalo?

Pekaři a pekařky otestovali Penam mouky Kváskování. Konkrétně pak každý dostal všechny druhy – celkem 4 mouky:

  1. Žitná mouka celozrnná: Potřebujete založit a udržet kvásek? Pak tohle je ta nejdůležitější mouka, která by vám neměla chybět.
  2. Žitná mouka chlebová tmavá: Slouží na založení a udržování kvásku, ale zároveň se také výborně hodí, když chcete upéct žitný nebo žitno-pšeničný chléb.
  3. Pšeničná hladká polosvětlá mouka: Díky této mouce upečete kváskový chléb, croissanty nebo focacciu.
  4. Pšeničná hladká světlá mouka: A jestli máte chuť na domácí rohlík nebo bagetu, pak se hodí tato mouka. Kromě toho s ní upečete také pizzu nebo křehké těsto, třeba cukroví.

↓Přečtěte si recenze a hlavně pak recepty, které testeři sdíleli↓

Aby vám neutekla žádná výhra: Stáhněte si věrnostní eMimino kartičku do mobilu a zvyšte svoji šanci na vítězství.

eMimino kartička

Recenze

Velikost písma:
291
10.12.21

Hned jak mi mouky dorazily, zadělala jsem z pšeničné i žitné mouky těsto na trhací chlebík, který máme moc rádi a na který jsem sem také vložila recept. Moc pěkně se s těstem pracovalo, je vidět, že je mouka kvalitní. Už se těším na kynuté buchty a vánočku z pšeničné mouky a ze žitné budou ještě dalamánky a chléb. Moc děkuji za možnost otestovat a určitě si je příště zase koupím.

Výhody:

S moukou se moc dobře pracuje
Na sáčku je popsané, na co se daný typ hodí
Výborná chuť hotových výrobků z této mouky

11.12.21

Dnes jsem se pustila do testování mouky číslo 4, která je mimo jiné vhodná i na křehká těsta, tedy přesně to, co jsem potřebovala.
Mouku jsem použila k přípravě těsta na nás oblíbený francouzský slaný koláč (přidávám do receptů) a byla jsem nadšená.
S moukou se velmi dobře pracuje, těsto je křehoučké a opravdu dobré.
Od Penamu jsem rozhodně neočekávala žádné zklamání a toto se skutečně povedlo!

Výhody:

  • s moukou se velmi dobře pracuje
  • na obalu je krásně popsané, k čemu je konkrétní mouka určena
  • obaly mají úžasný design
  • těsto je velmi chutné

Nevýhody:

  • žádné jsem nenašla
3611
12.12.21

Předem děkuji za možnost mouky vyzkoušet. Vzala jsem to řekla bych docela poctivě.
Nakrmila jsem kvásek moukou na krmení kvasku a super, prikladam foto. Z mouky 00 byla kvasková vánočka recept zde https://www.maskrtnica.cz/…ka-z-kvasku/
Z chlebove polosvětlé byl skvělý chleba recept přikládám zde https://nelkafood.sk/…ive-pecenia/
Tak a teď, aby to nebylo líto těm co kvásek nevlastní, jeden recept na fofr chlebík ze sušeneho droždí.
Suroviny: 400hlavně mouky polosvetlé, 100g mouky žitné (já používám celozrnnou), sušené dtozdi jeden sáček, lžička cukru, dvě lžičky soli, kmín a lnene semínko. Všechny suroviny smícháme, ručně nebo v robotu. Dame do tepla nakynout (hodinou klidně dvě, záleží jak mate doma teplo, těsto každopádně musí zdojnasobit svůj objem. Pak si rozpalime troubu na 250 stupňů a vložime do ni plech na kterém budem péct. Chlebik z misy přendame do ošatky ( nezapomeň těsto dobře stočit a pěkně podsypat moukou aby se ti neprilepilo do ošatky, kdo nemá ošatku použije mísu do které vloží utěrku posypanou moukou) opět prikryjeme a nechame nakynout. Chleba vyklepnu na pečicí papír (dávám pod nej knížku, nahrazuje mi lopatku) nariznu dle libosti a sup s nim do trouby ( bez knížky :) ).
Postrikam vodou a zavřu. Na 250 stupnu pecu 15min, pak stáhnu na 200 a pecu dalších 30 min. Na chleba zespodu zatukam jestli je dutý zvuk je upečený, dáme na mřížku chladnout a opět postříkám vodou a nechám chlebík si zazpívat (neboj ten zvuk poznáš, je to krása a známka dobře upečeneho chleba) dobrou chuť a děkuji ještě jednou za možnost vyzkoušet a zapéct si.

Výhody:

Mouka na krmeni kvásku : super se míchá a kvásek má pak krásné bublinky ani ne po pár hodinách.
Mouka polosvětlá chlebová se krásně pojí a příjemně mě překvapilo že mi chleba nelepil.
Mouka OO na běžné pečení mi přijde, že vlastnostmi je jako běžné jiné mouky, extra nepřekvapila ale ani nezklamala.

Nevýhody:

Neshledala jsem.

13.12.21

Zatím jsem vyzkoušela 3 na foccaciu a 4 na mechové cupcaky (recept: https://www.emimino.cz/…ove-cupcaky/) a samozřejmě na cukroví :) Chválím obal, ze kterého se mi mouka cestou nevysypala do tašky a obaly jsou opravdu skvěle přehledné. Co se týče kvásku, ten tvoří opravdu dobře a rychle. A na klasické pečení taky super, těsto je krásně nadýchané (a nebylo potřeba ani prosívat).

Výhody:

  • obal a přehledné popisky
  • speciální mouky na kváskování
  • nadýchané těsto
  • mouka se nemusí prosívat
13.12.21

S moukou jsem byla velmi spokojená, krásně mi pomohla k vytvoření domácí focaccči :D , která měla mnohem nadýchanější texturu, než když jsem pracovala s obyčejnou moukou. Doporučuji vyzkušet!

Výhody:

Cena
Balení
Pomoc při pečení
Kvalita

68
15.12.21

Výborná mouka, skvělé pečení. Dokonce jsem se vyhecovala k založení vlastního kvásku :) Jistotou byl ale tenhle rychlý chlebík pro začátečníka, který zvládnete s droždím :)

0,7 kg pšeničné hladké mouky polosvětlé (typ 3) a 0,3 kg žitné mouky celozrnné (1)
6 dl vlažné vody
1 kvásek z droždí (čerstvé droždí 42 g, lžička cukru, lžička hladké mouky, trocha vlažného mléka)
2 lžíce olivového oleje
4 rovné lžičky soli
2 lžíce kmínu

Nechat vzejít kvásek, pak vše zpracovat. Dávám pozor na správné kynutí, tj. 45 min., pak vše znovu zpracovat, aby se těsto neudusilo. Uhníst bochníky, lehce vymazat plech sádlem (doporučuju, fantastická vychytávka, chuť kůrky má pak úplně jiný rozměr). Z celé dávky dělám dva bochníky. Dám na plech a nechám dalších 20 minut odpočinout.
Pak rozehřeju troubu na 250°C. Než vložím bochníky do trouby, potírám vlažnou vodou.
Pak 20 minut v troubě, snížit teplotu na 200° a dalších 30 minut.

Výhody:

Skvělá mouka pro začátečníky, snadné odlišení k čemu mouku použít
Výborný chléb (i quiche), víc jsem zatím nestihla

10
16.12.21

Testovat v kuchyni mě baví ze všeho nejvíc. Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet recept na bagetky, tak teď byla skvělá příležitost. S moukou se krásně pracovalo a vzniklé těsto bylo bez hrudek, vláčné, krásně vykynuté, prostě na jedničku. Nemám vůbec co vytknout. Bagetky byly plné chuti.

Výhody:

Chuť
Krásné balení
Výběr z několika druhů

17.12.21

Hneď ako mi múky dorazili som sa rozhodla urobiť môj ob+úbený semienkový chlebík. S múkami sa veľmi dobre pracovalo. Cesto bolo vláčne a bez hrudok. Veľmi oceňujem, že je každá múka popísana tým, na čo sa ktorá hodí. Na chleba som použila žitnú a pšeničnú a obidve boli skvelé. Chlieb sa mi podaril úplne bez problémov. :)

Výhody:

skvelá chuť
balenie s popiskami
nadýchané cesto

19.12.21

Hned jakmile přišly mouky od Penamu tak jsem zkusila udělat svůj oblíbený chléb. A musím říct že byl opravdu vynikající. Dělala jsem ho z mouky č.3 která je přímo určená pro pečení chleba. Za další jsem zkoušela udělat domácí kvásek z mouky č.1 ale ten se bohužel nevydařil ale to bude spíš asi tím že s tím nemám zkušenost. Jinak za mě mouky mohu jen doporučit. Zde přidávám odkaz na recept : https://www.emimino.cz/…omaci-chleb/

Výhody:

Velmi dobře se s moukami pracuje
Pěkně i voní
Líbí se mi jak jsou i očíslované
Mají velké možnosti použití

Nevýhody:

Na žádné jsem nepřišla

312
20.12.21

Ihned jak mouky přišly přemýšlela jsem,co z nich upeču. Na každé je popsané na co se hodí,tak se těším, že zkusím i něco nového.

Výhody:

Krásné obaly
Popis na co se daná mouka hodí
Hezký odlišené čísly
Dobře se s nimi pracuje

Nevýhody:

Žádné jsem nenašla

163
20.12.21

Dnes jsem začala testovat žitnou mouku a výsledný recept na perníčky se povedl. Chuť je lepší než normálně. Líbí se mi, jak jsou mouky popsané a jsou to vhodné i pro pekaře začátečníky jako jsem já. Jako další krok chci zkusit upéct vlastní kváskový chléb a věřím, že se mi to s podrobným návodem na webu povede. Mouky bych koupila znovu.

Výhody:

Pěkný design obalu
Popis a video návod pro jednotlivé typy mouk
S moukou se dobře pracuje
Nehrudkuje

173
22.12.21

Velmi mě potěšilo, když jsem byla vybrána jako testerka mouk z edice „Kváskování“, protože jsem v minulosti kváskové pečivo pekla celkem pravidelně. Poté, co mi ale odumřel kvásek, jsem se nemohla dokopat k jeho znovuzaložení. Mouky k nám tedy přišly právě včas a v minulém týdnu nový kvásek založila s pomocí mouky č. 1. Zatím jsem z něj tedy nepekla, ale na kvásku jsou již patrné známky fermentace (bublinky, drobné zvětšení objemu), což svědčí o tom, že proces funguje. Vyzkoušela jsem také mouku č. 4, upekla z ní mechový dort pro dceru a hamburgerové bulky pro manžela. S moukou se velmi dobře pracuje, chuti nemám co vytknout. Produkty z edice „Kváskování“ plánuji používat opakovaně.

Výhody:

příjemná vůně mouky i chuť výsledných produktů
zpracování těsta bez potíží
hezky design obalů
bez éček
web https://moukykvaskovani.cz/, kde je popsán a natočen postup přípravy kvásku a další tipy a recepty k produktům

Nevýhody:

dostupnost - u nás v malém městě jsem v obchodech nesehnala (nemáme zde Tesco)

1504
26.12.21

Mouky mě všechny do jedné velmi potěšily a vše co jsem s nima pekla se podařilo na jedničku. Manžel byl asi nejvíce nadšený z chleba, který jsem tedy dělala poprvé v životě.

Výhody:

Velmi jsem ocenila, že na každém mouce je napsáno k čemu je doporučena.
Minimálně zy žitné mouky určitě koupím opět ❤.

4769
29.12.21

S nožkami od Penamu jsem byla vážně moc spokojená , dobře se s ní pracovalo , snadno se zadělávalo na těsto a výsledek byl vždy na jedničku .
Pekla jsem chléb , ale i vánočku a pár bagetek .
Podělím se s vámi k ověřený recept na vánočku , která nám moc chutná a zadelavam ji rovnou z dvojité dávky .
RECEPT : 600g hladké mouky , 240g másla ( rozoustit ) , 140g cukru , 250ml teplého mléka , kostička čerstvého droždí , 1 vejce , 1KL soli ( ale já dávám méně , tak mezi prsty ) , špetku muškátového oříšku , 1KL citronové kůry , 50g rozinek , 25g nasekaných mandlí
Vejce smícháme s 1PL vody na potření , nasekané mandle .
Zaděláme těsto ( já kvásek nedělám , rozdrobím droždí na ingredience a zaliji to teplým mlékem smíchaným s rozpuštěným máslem ) a dáme kynout do peřin .
Rozehřejeme troubu na 200°C , ale pečeme při 160-180 °C , nesmíte jako já zapomenout stáhnout teplotu , jinak vytáhnete pěkně vypečenou vánočku .. Tip , potřeme vánočku a jak začne být skoro hotová , tak ji vytáhnu , zase potřu a posypu mandlovými lupínky . Pletu z osmi pramenů .

Výhody:

Líbí se mi označení a balení mouky
Krásně voní
Dobře se s ní pracuje

Nevýhody:

Dostupnost , zatím jsem nikde u nás neviděla v obchodě

26
03.01.22

Skvělé a kvalitní mouky. Vyzkoušela jsem mouku č.4 při pečení. Těsto se krásně vypracovalo a upekla jsem tak úžasný skořicový věnec.

Výhody:

  • Kvalitní mouka
  • Chutné těsto
  • Výborné balení
21
03.01.22

Každý rok dělám cukroví na poslední chvíli, rohlíčkům, vosím hnízdům ani pracnám to nevadí, ale s perníčky bývá problém. Několikrát se nám stalo, že jsme první (měkké) perníčky ochutnali místo na Vánoce těsně před Valentýnem. Určitě si umíte představit to neštěstí.

Z mouky jsem tedy zadělala na „ihned měkké“ perníčky. Jak na ně? Je to jednoduché, v podstatě do jakéhokoliv perníčkového receptu přidejte 1 lžičku jedlé sody.

Můj oblíbený recept (vystačí pro celou rodinu):
800 g Pšeničná hladká světlá mouka Kváskování
280 g moučkového cukru
100 g másla
4 vejce
4 lžíce tekutého medu (pokud máte domácí, přidejte ten)
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky perníkového koření 0,5 lžičky mleté skořice

Výhody:

Mouka se krásně spojila s ostatními ingrediencemi
Výborná chuť

13
03.01.22

Toto testovanie ma veľmi potešilo, pretože som skúsila svoj osvedčený recept chlebíku s novou múkou, ktorá sa mi ozaj overila! :)
Covid priniesol možno i niečo pozitívne a to hlavne domáci a chrumkavý chlebík ako z pece! Pritom recept, ktorý mám je ozaj na 5 minút. Tak poďme na to!

500g múky (ideálne chlebovej, osvedčila sa mi žitná tmavá)
400g vody
6g sušeného droždia ( na kváskovanie som ešte nedozrela)
10g soli
Podľa chute kmín, semiačka.

Všetko pomiešame v plastovej miske dohromady. Nemiesime, ozaj iba premiešame aby sa spojila hmota. Prikryjeme tanierom a necháme do rána na linke pri izbovej teplote. (8 až 12h max)

Ráno si cesto vylejeme na dosku, preváľame ju 4-5× a dáme do ošatky na 20 min. Medzi tým si zapneme trúbu na 250C a spolu so sklenenou misou a pokrievkou začneme trúbu zohrievať.

Následne chlebík rýchlo vyklopíme z ošatky do sklenenej misky, ktorú prikryjeme vrchom a pečieme na 225C cca 30-35 min. Potom pokrievku odkryjeme a chlebík dopekáme na 190C cca 25 min.

Ak je chlebík nahnedlí vyberieme ho a necháme vychladnúť na doske alebo mriežkach.

Za mňa jeden z naj receptov, ktorý som vyskúšala a s múkami sa nebojte experimentovať, tieto od Penam sú ako stvorené na chlebík.

Výhody:

Ideálna múka na prípravu pečiva či sladkostí
Jemná a kvalitná

72
04.01.22

Jsem „moukový typ“, peču kdeco, kdykoliv… Bezlepková dieta se mě netýká (a je to bohužel i znát :/ :D ). Takže testování mouk bylo něco pro mě!

Mouku č. 1 jsem ještě nedotestovala. Normálně si kvásek sháním po okolí, nezakládám. Ale tohle si o to říká. Takže hned po Novým roce, když bylo dost vánočního a silvestrovského pečení, jsem se do toho pustila a zkusila jsem kvásek založit. Zatím kyne, bublá, žije! ;-)
Moukou č. 2 ho poctivě krmím. A funguje to, bublinky se množí!
Mouku č. 3 použiji na kváskový chléb. Peču podle tohoto receptu. Je pro začátečníky, tedy poměrně jednoduchý a chleba se vždy povede! ;-)
Mouku č. 4 už nemám. Resp., byla jsem si už koupit novou. Z celého balení jsem upekla vánoční cukroví. Linecký - to peču už léta podle osvědčeného receptu. A mouka zbyla ještě na naše oblíbené citronové hvězdičky.
Recept: 125 g másla, vejce, špetku soli, 250 g cukru krupice (může být o trochu míň), vanilkový cukr a čerstvě nastrouhanou kůru z citronu smíchejte s 200 g hladké mouky. Udělejte klasický těsto. Já někdy přidám i citronovou pastu, ale to není nutný… Nechte alespoň 2 hodiny v lednici, pak vyválejte na plát a vykrajujte hvězdičky. Pečte na cca 150 a ne moc dlouho – jakmile začnou zlátnout, je to v troubě už dlouho. Ještě za tepla potírejte mašlovačkou v silné vrstvě citronovou polevou… a nechte zatvrdnout. Polevu uděláte jednoduše: šťávu z citronu smícháte s moučkovým cukrem.

Výhody:

mouka
s těstem z mouky vyrobeným se dobře pracuje
pečivo z této mouky je dobré
pro mě malé, bezvýznamné plus je i to, že má hezký obal!
pro ty, co pečou z kvásku je výhodou to, že jde o opravdu chlebové mouky na toto pečení

Nevýhody:

nenašla jsem

19
04.01.22

Možnost testovat mouky mne zaujala. Tak jsem se přihlásila. Zatím nemám zkušenost s pečením z kvásku. Chleba sem tam upeču, ale používám kvasnice… Na kvásek nemám odvahu. Ale mouky se hodí i na to. Není nutné, co jsem tak zjistila, aby se peklo z kvásku.
Z mouky č. 4 a 3 (půl na půl) jsem upekla hamburgerový bulky. Používám americký recept, který jsme kdysi našla na internetu. Tento: https://www.letemgastrosvetem.cz/…a-hamburger/.
Ze zbytku jsem upekla vánočku a byla výborná! Fotku nevkládám, protože nebyla hezká… rozpadla se.

Mouku č. 2 a 1 jsem ještě nevyzkoušela. Sbírám odvahu. Ale sestra peče kváskový chléb, už jsem jí říkala nejen o radu, ale hlavně o kvásek.

Výhody:

s těstem z muky se dobře pracuje
dobrá chuť cukroví i pečiva
hezký obal

Nevýhody:

žádné

31
04.01.22

Konečně někdo jednoduše a jasně rozdělil mouky. :D Využiju všechny 4 - pečivo si doma děláme samy, protože nám ty rozmražené polotovary chutnají jak guma :) Nejvíce používáme mouku 2, 3 a 4. když byhc ale hodnotila jako celek, musím říct že mouky jsou super - super konzistence, žádné cizí pachy jako u jiných muk a skvěle kynou!! (Fakt to není droždím, to používám stále stejné)

2ka na krmení/udržování kvásku kvásku - nevím proč, ale funguje mi mnohem lépe než „babičina“ co jsem kupovala doposud - kvasinky mají v téhle mouce evidentně mnohem více živin a kvásek hezky roste.

3ka super právě na kváskový chleba, který doma pečeme nejčastěji. Mouka má super konzistenci - málokdo na to u mouky kouká, ale fakt je to na výsledném chlebu znát, jestli použijete kvalitní mouku - krásně se zpracovává, dobře nakyne. Až mě překvapilo, jak hezky šlo těsto nahoru :) Chuťově super!

4ka jsme ráda, že jsem mohla zkusit - poprvé jsem dělala domácí pizzu a vše vyšlo na jedničku. Povedlo se nám krásné nadýchané a pružné těsto. jsme zvědavá, jak s enám podaří křehké pečivo.

Super mouky. Při pečení krásně fungují, rozdělení druhů je konečně jednoduché a jasné. Baví mě i jejich design.

Budu určitě kupovat dále.

Výhody:

konzistence
kvalita - kvasnice v téhle mouce fungují lépe než s ostatními

44
04.01.22

Když mouky přišly nakoplo mě to oprášit staré recepty na domácí pečivo. :) Tentokrát jsme nedělala přímo z kvásku, ale se sušeným droždím a i tak bylo pečivo skvělé! U nás tedy nejvíce parády udělala mouka číslo 3 a 4.

Z 3ky jsme upekli domácí chléb (přiložím recept) - je to taková rychlovka zamíchaná za 5 minut. :) A byl skvělý! Divila jsme se jak hezky těsto vyběhlo, nevěděla jsme čím to je - ale jak tady čtu v dalších recenzích je to tou mokou. Chleba je pak krásně nadýchaný.

Z 4ky jsme udělali křehké linecké. S moukou se supe pracuje, krásně se vše hned spojilo.

V moukách běžně zas tak rozdíl nedělám, ale u těchto je vidět, že se to vyplatí. Plus je super, že může člověk jednoduše vybrat mouku podle konkrétního pečiva na které se chystá. :)

Výhody:

těsto z této mouky mnohem lépe kyne
chuť

04.01.22

S moukou jsem spokojená - vyzkoušela jsem upéct chleba z tmavé žitné chlebové mouky. Parádně se povedl a měl i krásnou barvu. Ze světlé hladké jsem upekla vánočku bez vajec pro naše alergiky, která taky vyšla na jedničku. Žitnou využiju na placky a krekry (zatím jsem nezkoušela), ale co jsem koukala na konzistenci všech mouk, tak myslím, že to bude dobré a že se s nimi bude pracovat stejně dobře, jako s těmi ostatními. Ráda koupím znovu, až je potkám v obchodě.

Výhody:

na obalu jsou instrukce, k čemu se daná mouka hodí nejlépe
neobsahují přidané látky
našla jsem i speciální stránku s recepty: https://moukykvaskovani.cz/
4 různé druhy mouky - žitná celozrnná, žitná chlebová tmavá, pšeničná polosvětlá hladká a pšeničná hladká světlá
pěkné obaly
s moukou se dobře pracuje

04.01.22

Testovala jsem mouku číslo 4, která je mimo jiné vhodná i na křehká těsta, tedy přesně to, co jsem potřebovala. Mouku jsem použila k přípravě těsta na křehký koláč s tvarohem. Velmi snado jsem vypracovala krásně vláčné těsto. Také ostatní mouky byly skvělé, těsto se pokaždé povedlo a bylo výtečné.

Výhody:

S moukou se skvěle pracuje
Vždy výborné a povedené těsto
Oceňuji doporučení, na co je která mouka
Hezký design

29
04.01.22

Manželka mi z mouky udělala spoustu dobrot jako třeba domácí preclíky. Recept dala sem: https://www.emimino.cz/…cliky-recept. Líbí se jí, že je na moukách napsané, na co se hodí. Obaly se jí taky líbily, vypadají dobře i na fotkách. Preclíky z Penam mouky chutnaly dobře, stejně jako chleba z té tmavé. Z té polosvětlé ještě vyzkoušíme nějaký quiche, to by mohlo být zajímavé.

Výhody:

designové obaly
s moukou se dobře pracuje
těsto je krásně kypré
speciální mouky pro chleby

05.01.22

S moukami jsem velice spokojená. Pustila jsem se do bagetek podle receptu mojí babičky. Dělala jsem poprvé a dopadly výborně. S moukou se pracovalo dobře, těsto se povedlo, nemám mu co vytknout. Těším se na další pečení!

Výhody:

s moukou se dobře pracuje
krásný obal
nadýchané, chutné těsto

2916
05.01.22

U nás doma peču hlavně s dětmi, ale velmi výjimečně. Jsem spíš vařící typ. :) A milujeme masa. Ale přijdou momenty, kdy chci upéct čerstvé pečivo nebo něco sladkého. Milujeme perník a čerstvou houstičky. A proto jsem ocenila, že jsem mohla mouky Penam Kváskování otestovat.
K snídani jsme si upekly s dětmi barevnou foccaciu, do školy na svačinu jsem pak ze zbytku hladké mouky vytvořila perník, do kterého dáváme domácí med a potíráme ho domácí třešňovou marmeládou. Mňam.
A kromě houstiček jsem se vrhla i na zakládání kvásku. Mouka na kvásek od Penamu je dokonalá. Ještě nikdy se mi pořádně nepodařilo kvásek vypěstovat. Až teď. A proto velmi doporučuji právě tyto mouky, zvlášť jestli je někdo začátečník v pečení pečiva jako já.

Výhody:

Jemnost
Kvalita
Chuť
Snadno se zpracovávají
Ideální rozlišení mouk do jednotlivých pokrmů
Jednoduchá orientace v jednotlivých druzích
Přehledně pojmenováno i očíslováno
Pěkný „retro“ obal

Nevýhody:

Nenašla jsem

14
05.01.22

Vyzkoušela jsem mouky od penamu a jsem ráda za testování. S moukami jsem spokojená, hodně peču chleba, tak se mouky hodily. Na kvásek jsem mouku nevyužila, protože kvásek nemá rád střídání značek a krmím jej jinou značkou, ale do chleba jsem je použila bez obav. Chleba krásně kynul, vždy krásně vyšel, neviděla jsem rozdíl mezi těmito moukami od penamu a jinými značkami, o kterých se dočtete v pečem pecen, nebo v chlebománii na fb. Pšenično- žitný bez rozkvasu podle Jitky Holotové přistane dnes v receptech

Výhody:

kvalitní mouky
chleba vyšel

05.01.22

Moc děkuji za možnost testování. Ještě jsem nevyužila všechny mouky, ale přijde to. Zatím mám vyzkoušené pšeničné, které jsem dala do cukroví. Hlavně do medových perníčků, na které přidám recept :) Krásně změkly, řekla bych, že dříve, než s obyčejnou moukou.

Výhody:

cena
dostupnost
kvalita srovnatelná s dražšími moukami

06.01.22

I já velmi děkuji za možnost si mouky vyzkoušet. S chleby teprve začínám a učím se, moje recenze by tedy nebyla příliš objektivní, proto jsem raději vyzkoušela něco, co znám, co mě učila už moje babička. :-) Vyzkoušela jsem mouku číslo 4 na kynuté buchty, konkrétně na závin s čokoládou, který máme doma nejradši. A musím říct, že jsem byla velmi mile překvapená. Těsto bylo nádherně nadýchané a vláčné, a to i následující den. Myslím, že pokud už si člověk dává tu práci s pečením, určitě stojí za to investovat do kvalitní mouky, budu ji používat i nadále. Recept na naše domácí univerzální kynuté těsto přidávám do receptů. :-)

Výhody:

Nadýchané a vláčné kynuté těsto i druhý den po upečení

958
06.01.22

Díky těmto moukám, jsem se dokopala k tomu, konečně upéct chleba. Bála jsem se toho, ale opravdu kvásek vyšel skvěle a chleba byl pak k sežrání, a to doslova … ještě než vychladly oba pecny chleba, tak už byla půlka jednoho fuč… nestačila jsem to ani vyfotit, ale byly fakt dobré.

Výhody:

docela dobrá cena, dostupné
na kváskování opravdu dobrá
jemné a nadýchané těsto
bylo na výběr ze 4 druh mouky

Váš příspěvek

Odesílám...