Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
máte zkušenost, jestli má cenu vyrazit s 16-ti měsíčním prckem do Adršpašských a Teplických skal? Konečně jsem si vybrala dovču na jedněch slevových stránkách s krásným ubytováním a nakonec jsem si přečetla, že s kočárkem (sporťákem) se daleko nedostanem. Co vzít golfky a krosnu na dítě? Nechalo by se to? Můj manžel je pecivál, aby to nebylo pro něho moc náročné ho nést na zádech.
Nebo nechá se udělat odtud ještě nějaký jiný pěkný výlet? (ZOO ve Dvoře Královém mám také v plánu).
A myslíte, že se nechá ujet s takto velkým dítětem cesta dlouhá 3 hodiny z bydliště?
Skaly nejsou vhodny na kocar teda..kousek mozna ujedete ale nic moc, kdyz uz tak tu krosnu pak stejne celou dobu potahnete jeste kocar
A jinak zalezi jak je dite zvykli na cestovani, my cestujem od malicka tak nas by to zvladl, to musis vedet sama..A taky sme pred 3 rokama byli ve Dvore Kralove v zoo a pak Adrspachy, je to tam krasny ale my tam byli bez ditete, to bylo v brichu ![]()
@Chelsa ahoj, s krosnou nebo nosidlem v pohodě, jezdíme takhle taky a taháme na zádech i větší děti
Vždycky jsme si to moc hezky užili. Pokud je ale manžel pecivál, tak bych zvážila, jestli to má vůbec cenu. Ty bys nosit nemohla? Mladšího syna nosím na zádech většinou já, můj chlap staršího
Ahoj, ty Adršpašské skály si tolik nevybavuji, jak se to dá s kočárkem, to ti něksdo řekne tady, ale určitě doporučuji tu ZOO, pak kousek je Babičino údolí, a spoustu dalších hezkých míst. No a 3 hodiny autem s 16 měsíčním? Tak to by měli dávno za sebou už Chorvatsko
![]()
S krosnou to bude krásný výlet
Případně krosnu uneseš i Ty, když si jí kvalitně nastavíš a stáhneš bederní pás - pořádně!
Nicméně jsou tam i různé dřevěné schůdky - relativně strmé, nebezpečné, chce to vážně hodně kvalitní trekové botky… aby neuklouzla noha. A jištění od spoda od manžela, kdyby cokoliv. Jinak bych jela hned
3 hodinky cesty jsou pohoda ![]()
Hlavní je, aby si to užili rodiče. Dítě se přizpůsobí. To funguje ![]()
Teplické skály pro kočár vhodné nejsou, v Adršpachu se to dá - když půjdete jen kolem jezera a zpátky. Vzala bych nosičku (brávali jsme ji tak do tří a půl let věku dítěte), složené golfky se fakt dobře po žebřících nebo úzkých kamenných soutěskách neponesou.
ZOO ve Dvoře Králové samozřejmě bez problémů.
Kam přesně jedete? Co jiné výlety?
Tak ten Ádr fakt jedině s krosnou, ale máme tady u okolí mimo Zoo spoustu krásných míst, kam lze vzít i kočár, tak to můžete střídat. Ale to je pak Ádr špatné místo na ubytko. Ideál je bydlet právě u Babiččina údolí a pak vyjíždět a všude je to relativně stejně daleko.
@Chelsa 3hodiny neni zadna dlouha cesta, ale zalezi asi na co jste zvykli.
Manzela bych nesetrila pekne krosnu na zada a muze slapat, to zvladnou i pecivalove ![]()
Zalezi na kolik dni chcete jet, zoo urcite s kocarem date, do skal bych ho nebrala vubec tam je to o nicem ![]()
V této oblasti jsme byli, když mladšímu bylo 6 měsíců a staršímu něco přes 2,5 roku. ZOO ve Dvoře Králové jsme absolvovali s golfáči, do skal jsme ale kočár nebrali. Do Teplických skal se s kočárem nedá, v Adršpašských jsme nějakou tu rodinu s terénním kočárem s hodně velikými koly (nikoliv golfkami) potkali, ale rozhodně se nedostali všude a místo to bylo s kočárem hodně náročné. My měli mladšího v šátku, starší chodil částečně po svých a částečně byl v nosítku na zádech.
3 hodinové cesty jezdíme většinou s jednou větší přestávkou, někdy i bez, pokud spí.
Takže to asi opravdu není nejvhodnější výlet.
Květ bezu - to ubytování je kousek od Náchoda. Kam by se odtud nechal udělat ještě jiný zajímavý výlet místo těch skal? V Babiččině údolí už jsem byla.
Díky
Ahoj, zajimalo by mne zda se da projit s kocarkem 1)zamek adrspach-piskovcove jezirko-adrspachske jezirko-vlci rokle-rozc. krapnik 2)teplice nad metuji vlak-hrad skaly-rozhledna cap-teplicke skalni mesto-zase na vlak
diky
S kočárkem-pokud ho nechceš přenášet či nosit do schodů- Teplické skalní město neprojdeš. A Vlčí rokli také ne. S kočárkem jezdili první část okruhu Adršpašských skal.Ale i ta stojí za návštěvu.