Antibiotika Ospamox

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9743
23.10.14 21:42

@Zlobísek:))
Lepší by byl běžný penicilin, tedy např. Ospen™.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
23.10.14 21:47
@Doctus píše:
Lepší by byl běžný penicilin, tedy např. Ospen™.

tak ten nemám, ale už se trošku zklidnila tak uvidím zítra a kdyžtak zavolám doktorce. děkuji za informace :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
23.10.14 21:50

Lepší by bylo celý Ospamox™ hodit rovnou do koše, samozřejmě až by byl Ospen™ v kabeli. Navíc léky první volby jsou i v dostupných doporučeních (guidelines), takže pokud by se, nedej, Pane Bože, něco stalo, tak by to bylo hodnoceno jako ublížení na zdraví z nedbalosti, neboť lékařka toto vědět měla a mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
23.10.14 22:31

Doktus se ti snazi rict, ze pokud dcera nema anginu ale mononuklesu, tak se ti po ospamoxu seredne osype. Nicmene verim, ze mas lucidnu pediatrickz a o volbe atb a spravnosti diagnosy tady nediskutujeme…dithiden na kasel podat muzes, i kdyz ja sama detem davam spis aerius, fenistil…nebo stoptusin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
23.10.14 22:33

Hele mam dotaz na Doctus…kolik nemocnych deti jsi ooravdu videl a kolik je pouze nastudovana literatura…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
23.10.14 22:44
@Doctus píše:
Lepší by bylo celý Ospamox™ hodit rovnou do koše, samozřejmě až by byl Ospen™ v kabeli. Navíc léky první volby jsou i v dostupných doporučeních (guidelines), takže pokud by se, nedej, Pane Bože, něco stalo, tak by to bylo hodnoceno jako ublížení na zdraví z nedbalosti, neboť lékařka toto vědět měla a mohla.

já lékařce věřím (jinak bych k ní nechodila) a pokud něco dceři je šupajdím rovnou k ní. a troufám si říci, že ví co mé dceři je a na toto jí léčí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
23.10.14 22:45

@radulaur děkuji za radu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
23.10.14 23:21

@radulaur
Nevím, nakolik byla PLDD lucidní, když zvolila na angínu nechráněný aminopenicilin. Lékem první volby je acidostabilní fenoxymethylpenicilin (Ospen™, PenBene™, PenicilinV™), v případě zjištěné alergie se volí makrolidy nebo cefalosporiny I. či II. generace (byť je zde 3% pravděpodobnost zkřížené alergické reakce). Zmínku o aminopenicilinu v rámci faryngitid nenajdete v žádném doporučení. Pokud by tam byla taková Branhamella s. Moraxella catarrhalis, tak by svými beta-laktamasami aminopenicilin rozštěpila, takže mírně modifikovaný beta-laktam bez kyseliny klavulanové ztrácí na významu. Není to tedy postup lege artis. A dětských pacientů s infekcemi HCD jsem viděl na svůj věk celkem hodně, bohužel jsem se setkal s mnoha lékaři, kteří se i přes (snad) dlouholeté zkušenosti dopustili závažných školáckých chyb. Bez teoretických základů nemůžete správně aplikovat poznatky v praxi. A o přehmatech kolegů v zámoří bych mohl vyprávět hodiny, tam jsou tedy exoti, tím myslím v USA; taková Asie to je hotový masakr motorovou pilou, tam se na vás dívají, jako byste měl 2 hlavy a studoval naprosto jinou medicínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
1.2.15 20:08

@radulaur ja jsem se jednou po ospamoxu hrozne osypala v obliceji. od te doby mam na nej alergii a taky na penicilin. podle toho, co pises, jsem v te dobe jak jsem se po nem osypala prodelala mononukleosu? tu mi z krve zjistili taky, ale asi 10 let pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
1.2.15 21:02

@Sofiela ahoj, tohle ti takto zpetne nikdo uz nerekne…ta reakce u mononukleozy byva vetsinou takovy mapovity exem po celem tele…a nemel by tam byt vliv na dalsi alergie v pozdejsi dobe…Mononukleosa muze probihat i bez priznaku a pri vysetreni jrve se pozdeji objevi hen tzv. Pametove protikatky, ktere znaci, ze si se s tou infekci nekdy setkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
6.5.15 11:37

Prosím, měly vaše děti nějaké reakce na Ospamox? mám začít podávat 10měs. dceři - ma nějakou bakterii v nose a trochu se toho bojím. Prý jsou na to šílené reakce. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
6.5.15 13:09

Obě moje děti Ospamox měly (každé 1×) a nikdy žádnou alergickou reakci neměly. Dávala jsem jim s tím pokaždé probiotika (Enterol nebo Enterinu i připbližně týden po dobrání) a neměly ani průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
6.5.15 19:50

@Eloushek a mužů chodit ven s dcerou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
6.5.15 20:44

@evulkanov S teplotou určitě ne, ale myslím, že nějaká kratší procházka (samozřejmě v kočárku) by nemusela vadit, ale samozřejmě nejsem doktor :D. Já s dětma chodím ven každý den, pokud nemají teploty, výrazně nekašlou nebo nemají jinou nemoc u níž by se to vylučovalo. Pokud nějak nemocný jsou a nemají tu teplotu, tak alespoň na chvíli na zahradu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
9.1.17 12:40

Obnovuji diskuzi, prosím poradíte?
Malý má týden kašel (nekašle ale moc přes den, ani v noci) zezačátku suchý, ted vlhký. Doktorka nám předepsala Ospamox, prý že je malý zahleněný (horečku nemá, ani CRP neměřila)
Není to zbytečné dávat na kašel antibiotika? A může se mléko a mléčné výrobky, když je zahleněný, nebo raději zvolit bezlaktozové UM?
Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+