Certifikát z němčiny

Jessie8951
11.9.14 10:24

Certifikát z němčiny

Ahoj chtěla bych se zeptat, kde konkrétně se dá udělat certifikát z němčiny? Našla jsem něco v Praze. Zatím bych zkusila asi B1, jsem středně pokročilá. Dá se přihlásit pouze na tu zkoušku nebo musím absolvovat jejich přípravné kurzy? Popř. pokud je tu někdo, kdo má zkušenosti, jak jste se připravovali? Děkuju moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jessie8951
11.9.14 10:27

Chtěla bych to kvůli práci, mám i Europass, ale myslím, že mít k tomu ještě papír je lepší.

• Citovat
  • Upravit
98
11.9.14 10:37

Být tebou se intenzivně připravuji a zkusím si udělat certifikát alespoň na úrovni B2. Dle mých zkušeností s certifikátem na úrovni B1 moc nikde neoslníš a při cenách těchto certifikátů jsou to vyhozené peníze. Jinak záleží odkud jsi, jsou různá lokální centra pro nj, jinak určitě lze doporučit jako důvěryhodnou instituci, přes kterou se dělají certifikáty Goethe Institut http://www.goethe.de/…/csindex.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
11.9.14 10:38

Já jsem dělala před 11-ti lety státní jazykovou zkoušku základní, což je úroveň B1. Měla jsem to přes Státní jazykovou školu Praha ve Školské ulici. Přihlásila jsem se tam, na žádné přípravné kurzy jsem chodit nemusela a pak jsem rovnou složila tu zkoušku… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
11.9.14 10:42

A musím navštěvovat jejich výuku? Nebo se můžu přihlásit pouze ke zkoušce? A je nějaký opravný termín, nebo zaplatím 3500 a když neudělám, tak nazdar? :D

• Citovat
  • Upravit
1283
11.9.14 11:01

Mam zkusenosti s jinymi jazyky, ale bude to urcite podobne- neni nutne navstevovat kurz, pokud to nepotrebujes/nechces, jen zaplatit pak tu zkousku. V pripade neuspechu se penize samozrejme nevraceji. Ale taky bych rekla, ze to B1 je skoro na nic - to se bere jako uroven stredoskolske nemciny, kdyz uz, tak tu B2 a pripadne pak vyssi urovne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
11.9.14 11:12

Děkuju za radu, budu se teda víc připravovat na tu B2.

• Citovat
  • Upravit
2039
11.9.14 17:25

Nemusíš nikam chodit, stačí se pak pouze přihlásit ke zkoušce. A tehdy žádný opravný termín nebyl, pochybuju, že je teď. A souhlasím, že bych se spíš soustředila na B2, to je přeci jenom už vyšší úroveň… Držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
11.9.14 18:59

Děkuju :) Já se učím pravidelně slovíčka, gramatiku, 1×týdně docházím k lektorce. Máte ještě nějaký tip, jak se připravovat? :)

• Citovat
  • Upravit
2039
11.9.14 20:20

Určitě poslech! A porozumění čtenému textu… Jinak B2 už je celkem vysoká úroveň, doporučovala bych i na nějakou dobu vycestovat, pokud samozřejmě máš tu možnost. Nebo absolvovat nějaký intenzivní kurz. Ale nevím, jaké jsou tvé znalosti, pokud jde jen o doladění, tak určitě stačí to, co podnikáš teď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
12.9.14 06:49

Vycestovat bohužel nemůžu, ale bydlím hned vedle Německa :) Poslech trénuju taky, to spíš s tou mojí lektorkou, pak mě z toho zkouší.

• Citovat
  • Upravit
2039
12.9.14 07:39

Super, ten je taky důležitý a je součástí snad každé zkoušky. A taky Leseverstehen…A jakou úroveň máš teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
15.9.14 12:52

Já přesně nevím, jakou mám úroveň, ale na VOŠ jsem z němčiny dělala zkoušku u absolutoria a mám právě i Europass

• Citovat
  • Upravit
Jessie8951
18.9.14 09:25
@PetrušeKl píše:
Super, ten je taky důležitý a je součástí snad každé zkoušky. A taky Leseverstehen…A jakou úroveň máš teď?

Máš s tím zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
932
18.9.14 09:32

@Jessie8951 na stránkách goethe institutu bývaly ukázky testů těch zkoušek. na zeritifkat deutsch existovala stejnojmenná učebnice i s poslechy bylo tam myslím asi 6 ukázkových testů jmenovalo se to Mit Erfolg zum Zertifikat Deutsch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze