Chodíte rádi na návštěvy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
pandayame
4.8.17 17:45

Chodíte rádi na návštěvy?

.

Příspěvek upraven 16.03.20 v 13:15

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
4.8.17 17:47

Jak kdy a jak ke komu, ale u nás je asi všem dobře protože u nás vždy vysedávají tak dlouho až je já musím vyhánět

• Citovat
  • Upravit
36556
4.8.17 17:49
@pandayame píše:
Ahoj,
tak doufám, že v tomhle sama, ale já hrozně nerada chodím na návštěvy. Neumím prostě říct, že už chci jít a tak tam sedím třeba ještě 2 hodiny a u toho sleduju, jak jde čas. A právě proto, že každá moje návštěva se kvůli tomu protáhne, nerada na ně chodím (většinou mě nutí jít mamka - je mi 16 :lol: ). Má to někdo taky tak? Jak ukončujete svoje návštěvy? :D

Tak na návštěvy, na které „mě tahala mamka“, jsem taky nechodila ráda. :mrgreen:

Ale jako dospělá na ně chodím ráda, jinak bych na ně nechodila. :mrgreen: I když jsem musela vychytat to sledování signálů, abych nepřeťápla čas. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
4.8.17 17:55

To chodí na návštěvu spíš mamka, ne? Ty tam jen sedíš a koukáš? Jestli dobře rozumím. Tak nejjednodušší říct mamce, pokud to jsou nějaký obyčejný návštěvy (žádný rodinný oslavy atp.), že se ti nechce a nejít… Pokud na to neslyší, tak prostě říct na návštěvě po nějaký době, že už jdeš, ale chápu, že to asi spustí lavinu otázek, proč a kam a říct, že se nudíš není ončo :mrgreen: tak si něco vymysli nebo rovnou domluv (sraz s kamarádkou, atp.)
Proč tě tam mamka nutně potřebuje? Nebo nejsi třeba často sama doma? Že se tě aspoň takhle snaží vytáhnout mezi lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
4.8.17 17:58

@pandayame To asi záleží, ke komu chodíš :lol: U kamarádů by tě to třeba bavilo víc, ne? Jestli tě máma vyšle za pratetičkou, to je jiné kafe.

Jo a já si tedy s návštěvami přesně domlouvám, co spolu budeme dělat. Když zvu na kafe, zvu na kafe a čekám, že se před večeří zvednou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pandayame
4.8.17 18:03

.

Příspěvek upraven 16.03.20 v 13:39

• Citovat
  • Upravit
30627
4.8.17 18:54

Nerada chodím na návštěvy a ani moc je nemám ráda doma. Nevadí mi být u našich a mamku tu ráda vidím, to dovedeme klábosit klidně do 3 do rána. Asi jsem po otci, ten taky nikam nechodí 8)
Pokud nechceš být dlouho na návštěvě, vymluv se, že tak třeba na hodinku, že pak něco máš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.17 18:57

Taky nerada chodím někomu domů na návštěvu. Mám furt pocit, že vstupuju do „cizího“ teritoria, kde bych mohla napáchat nevědomky nějakou škodu, a pak nějaké tradiční zvyklosti, co se kde možná dělají a já po tom nemám ani vědomí, se pak cítím akorát trapně. Třeba když MĚ ON(A) zve na kafe, tak mě prostě pozve na kafe a nenapadne mě sebou vzít ještě alkohol nebo něco dobrého k jídlu, abych nevím co… prostě něco přinést návštěvě. Nenávidím to.
taky hrozně nerada kohokoliv zvu k sobě na návštěvu. Chci, aby se u mě hosti cítili jako doma, aby jim nic nechybělo, v klidu si pěkně pokecat, ukázat, co doma mám či nemám a tak. A né, že se moje návštěva zvedne a chce mi pomáhat uklízet MŮJ bordel.
Asi jsem v tomhle možná mimo nebo nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22465
4.8.17 19:03

Ahoj zakladatelko, je mi několikrát co Tobě.
Na návštěvy chodím ráda. A abych hostitele i sebe připravila na časový úsek, tak rovnou po uvítání říkám, že jsem přišla na hodinu. Že ve čtyři musím odejít. A časový údaj dodržím, maximálně prodloužím o půlhodinu! Ŕíkám to i příbuzným. Říkám to i dopředu při domlouvání návštěvy.
A pokud někam jedu autobusem či vlakem, tak rovnou říkám, kterým spojem odjedu a třeba čtvrt či půlhodiny před odjezdem veřejné dopravy od hostitelů odcházím na zastávku.
Shrnuto - udělej si dopředu časový plán a s jemnou odchylkou ho dodržuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
4.8.17 19:27

Nesnáším návštěvy. Když jsem byla mladší, tak ok, ale teď už ne. A nedej bože když přijde někdo s malýma dětma. Jak když jí a všude chodí, po celém domě drobky, sedačka od ulepených rukou, vylitý džus. Hrůza, jen sleduju, co kde zašpiní. Neužiju si pokec. Radši chodím s kamarádkama posedět na kafčo a v klidu popovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
4.8.17 19:38

Mám stejný problém. Nerada chodím na návštěvy, protože nikdy nevím, o čem se bavit nebo tak. A potom, když už chci domů, tak nikdy nevím, jak to říct, aniž bych někoho urazila, že se mi tam nelíbí nebo tak, takže tak sedím a nevím, co dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.17 19:41

Řídím se heslem nejlepší návštěva je krátká návštěva. Jdu maximálně k mamce nebo babičce a to tak na chvilku pokecat a pádím domů. Zdržím se jedině když mě požádají ať ještě nechodím. Tak samo nemám ráda návštěvy doma. Jo když někdo přijde na kafčo, pokecá a za hodinu jde tak to je v pohodě, ale když tu třeba tchyně přišla ve 2 odpoledne a zvedala se k odchodu po půlnoci nehledě na to, že mám miminko, jsem unavená jak pes a brzo budu vztávat tak jsem rostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.8.17 19:42
@anička65 píše:
Mám stejný problém. Nerada chodím na návštěvy, protože nikdy nevím, o čem se bavit nebo tak. A potom, když už chci domů, tak nikdy nevím, jak to říct, aniž bych někoho urazila, že se mi tam nelíbí nebo tak, takže tak sedím a nevím, co dál..

Tak k lidem, se kterými nevím, o čem bych si povídala, bych taky chodit nechtěla :lol: chodím ke kamarádkám právě proto, abych si popovídala.

A když chci odejít řeknu: Tak já už půjdu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21160
4.8.17 20:44

Tak navstevy, co vynucuje mamka, jsou samozrejme na prd. Dospele matky si uz navstevy koriguji samy ;)
Ja jsem v 16 nechodila, ale v 18 jsem opet musela - mela jsem ridicak a delala jsem ridice mati, co sama jezdit neumi a byl to ocistec ty jeji blbe kamaradky a jejich kecy. Soucitim s tebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
4.8.17 21:02

@pandayame Já návštěvy ukončuji tak, že řeknu, že už něco mám, nebo už je čas odejít. Např.. moje nej kámoška, kterou mám a se kterou se cítím nejvíce sama sebou, tak ta mě zná a vždy když chci odejít tak řeknu: no nic už pomalu půjdu, protože stejně už si nemáme pomalu o čem povídat a už mě to tady ani nebaví :mrgreen: :lol: Zná mě, takže to bere v pohodě…no ale nevím, jak by např. reagovali tam, kde chodívám na ty rodinné návštěvy, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová