Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych to s těma přípravkami moc nepřeháněla, protože některé jsou mastné sami o sobě. Zkus třeba jen fakt vodu s octem, nebo se savem. Nebo nějakým odmašťovačem protože v té kuchyni je celková mastnota z vaření všude.
@RadkaCh píšu si. Je pravda, že jsem z něj vytírala stavební nepořádek. Když ho položili, tak bylo krásné, zato teď vypadá, jakoby mělo tak 30 let za sebou.
@micelinka Mně to pomohlo. Občas ho tím přetřu, aby zase chytlo pěkný nádech novoty, tady se teď pořád tahá nějaký prach. A ještě v prosinci jsme kupovali lino v Brenu a dali mi tam k tomu jako dárek prostředek na vytírání SIDOLUX a docela jsem koukala, že to pěkně vytírá, asi líp než voda s Jarem.
@micelinka Bistrol
v drogerii, ale spíš v nějaké samostatné, v marketech asi ne, to nevím ![]()
@RadkaCh taky mě napadlo, že se poptám tam, kde je lino koupené.
@micelinka tím určitě nic nezkazíš ![]()
jinak, takhle to vypadá
http://www.heureka.cz/?h[fraze]=bistrol
Voda s jarem nám byla výslovně zakázána „linařem“ - odmašťuje a smývá ten ochr. film
Mám přípravek doporučenej přímo od něj, a sice Dr. Schutz - http://www.hiric-shop.cz/…-ks/d-75450/
A teda i mezi vytíráním je krásně „dřevěný“
@micelinka Ahoj, dělám v podlahářství a vřele doporučuju dr. Schutz - MAT PU 3000. Super přípravek, který jednak vyčistí a zároveň udržuje kvalitní povrch. Nemusíš ho používat stále. Stačí třeba jednou za 14 dní a mezitím vodu, nebo vodu s jarem. Hlavně nepoužívej levné přípravky z marketů. Jsou to sarjaty, který ti PVC akorát zničí. Teda předpokládám, že máš PVC a ne přírodní linoleum ![]()
@Seizdra píše:
Voda s jarem nám byla výslovně zakázána „linařem“ - odmašťuje a smývá ten ochr. filmMám přípravek doporučenej přímo od něj, a sice Dr. Schutz - http://www.hiric-shop.cz/…-ks/d-75450/A teda i mezi vytíráním je krásně „dřevěný“
@Paoloska píše:![]()
Na tu jarovou vodu máme u nás trochu jiný názor, tak agresívní to zase není
Noo, já nejsem „od fochu“, takže fakt jen říkám co mi bylo řečeno, prej pokud bych vytírala právě těmadle mýdlovýma jarovýma odmašťovadlama, tak to po nějaký době )neříkám že za 3 vytření) přestane mít jakejsi ochr. film, tož přece to nebudu pokoušet
Navíc chceme stejný lino (barvu) i do na kuchyň navazujícího pokoje, až za pár let budem předělávat obývák, tak ať není kuchyň o 3 odstíny světlejší ![]()
@Paoloska píše:
@micelinka Ahoj, dělám v podlahářství a vřele doporučuju dr. Schutz - MAT PU 3000. Super přípravek, který jednak vyčistí a zároveň udržuje kvalitní povrch. Nemusíš ho používat stále. Stačí třeba jednou za 14 dní a mezitím vodu, nebo vodu s jarem. Hlavně nepoužívej levné přípravky z marketů. Jsou to sarjaty, který ti PVC akorát zničí. Teda předpokládám, že máš PVC a ne přírodní linoleum
Přesně takhle to dělám. Jednou, kdvakrát to stáhnu jen teplou vodou, pak Schutzem ![]()
@Seizdra vypadá to jak dřevo
. Na tý mojí fotce je vidět, jak je to takový „jetý“.
@Paoloska přítel říká, že je to vinyl. Na to je ten přípravek, co doporučuješ, taky vhodný?