Čím mýt lino?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
18.3.13 15:52

Já bych to s těma přípravkami moc nepřeháněla, protože některé jsou mastné sami o sobě. Zkus třeba jen fakt vodu s octem, nebo se savem. Nebo nějakým odmašťovačem protože v té kuchyni je celková mastnota z vaření všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.3.13 15:55

@RadkaCh píšu si. Je pravda, že jsem z něj vytírala stavební nepořádek. Když ho položili, tak bylo krásné, zato teď vypadá, jakoby mělo tak 30 let za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.3.13 15:56

@RadkaCh Bristol seženu kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.3.13 15:58

@micelinka Mně to pomohlo. Občas ho tím přetřu, aby zase chytlo pěkný nádech novoty, tady se teď pořád tahá nějaký prach. A ještě v prosinci jsme kupovali lino v Brenu a dali mi tam k tomu jako dárek prostředek na vytírání SIDOLUX a docela jsem koukala, že to pěkně vytírá, asi líp než voda s Jarem.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
18.3.13 15:59

@micelinka Bistrol ;) v drogerii, ale spíš v nějaké samostatné, v marketech asi ne, to nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13837
18.3.13 16:08

@RadkaCh taky mě napadlo, že se poptám tam, kde je lino koupené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.3.13 16:11

@micelinka tím určitě nic nezkazíš :palec:
jinak, takhle to vypadá
http://www.heureka.cz/?h[fraze]=bistrol

• Citovat
  • Upravit
21848
18.3.13 16:41

Voda s jarem nám byla výslovně zakázána „linařem“ - odmašťuje a smývá ten ochr. film 8o Mám přípravek doporučenej přímo od něj, a sice Dr. Schutz - http://www.hiric-shop.cz/…-ks/d-75450/

A teda i mezi vytíráním je krásně „dřevěný“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.3.13 16:43

@Seizdra super, dík! Já vytřela naštěstí jen 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
18.3.13 16:43

@micelinka Ahoj, dělám v podlahářství a vřele doporučuju dr. Schutz - MAT PU 3000. Super přípravek, který jednak vyčistí a zároveň udržuje kvalitní povrch. Nemusíš ho používat stále. Stačí třeba jednou za 14 dní a mezitím vodu, nebo vodu s jarem. Hlavně nepoužívej levné přípravky z marketů. Jsou to sarjaty, který ti PVC akorát zničí. Teda předpokládám, že máš PVC a ne přírodní linoleum :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
18.3.13 16:46
@Seizdra píše:
Voda s jarem nám byla výslovně zakázána „linařem“ - odmašťuje a smývá ten ochr. film 8o Mám přípravek doporučenej přímo od něj, a sice Dr. Schutz - http://www.hiric-shop.cz/…-ks/d-75450/A teda i mezi vytíráním je krásně „dřevěný“
:pankac: :palec: Na tu jarovou vodu máme u nás trochu jiný názor, tak agresívní to zase není ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 16:49

Schválně jsem našla fotku, kde je lino trochu líp vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 16:54
@Paoloska píše: :pankac: :palec: Na tu jarovou vodu máme u nás trochu jiný názor, tak agresívní to zase není ;)

Noo, já nejsem „od fochu“, takže fakt jen říkám co mi bylo řečeno, prej pokud bych vytírala právě těmadle mýdlovýma jarovýma odmašťovadlama, tak to po nějaký době )neříkám že za 3 vytření) přestane mít jakejsi ochr. film, tož přece to nebudu pokoušet :D :lol: Navíc chceme stejný lino (barvu) i do na kuchyň navazujícího pokoje, až za pár let budem předělávat obývák, tak ať není kuchyň o 3 odstíny světlejší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.3.13 16:57
@Paoloska píše:
@micelinka Ahoj, dělám v podlahářství a vřele doporučuju dr. Schutz - MAT PU 3000. Super přípravek, který jednak vyčistí a zároveň udržuje kvalitní povrch. Nemusíš ho používat stále. Stačí třeba jednou za 14 dní a mezitím vodu, nebo vodu s jarem. Hlavně nepoužívej levné přípravky z marketů. Jsou to sarjaty, který ti PVC akorát zničí. Teda předpokládám, že máš PVC a ne přírodní linoleum :think:

Přesně takhle to dělám. Jednou, kdvakrát to stáhnu jen teplou vodou, pak Schutzem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.3.13 16:58

@Seizdra vypadá to jak dřevo 8o. Na tý mojí fotce je vidět, jak je to takový „jetý“.
@Paoloska přítel říká, že je to vinyl. Na to je ten přípravek, co doporučuješ, taky vhodný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný