Co vše pro letní miminko

Anonymní
12.2.12 20:44

co vše pro letni miminko

Ahojky čekám červnové miminko. A pomalu se chystám nakupovat věcičky pro mimi, ale i pro sebe. Jen nevim co vše mit pro letní mimi :) jáká značka kosmetiky vam vyhovovala .
začnu tim nejzákladnějším co mám napsané, pokud některá máte něco jine. Prosím písněte to sem, ráda se poučím co ještě mit

Moc děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16247
12.2.12 20:50

Tak nám se osvědčily bambusové kiko pleny velké(barevné, koupíš v DM). Používala jsem jako přikrývku, na stínění, super :)

Jinak nevím, nic extra pro letní mimi potřeba není, akorát asi kvalitní opalovák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.12 20:53

omlouvám se za anonymitu, ale nechci aby mě tu někdo poznal. moc sem nechodím, ale uz pár prátel mě tu poznalo. A nechci aby zase nekdo něco povídal :P

Takže
Kočarek, postýlka, vanička, autosedačka = samozřejmost
dětské pleny chci nakoupit cca 3 baliky (mám vybrané hugies, bella happy, pampers)
Prebalovaci podlozku mam igelitovou cestovní a ješte přikoupím pratelnou a pak jednorázové
Vlhčené ubrousky nevím jaké :nevim: asi od rybilky
Dudlíky avent, lahvička avent, Odsávačku koupím až podle stavu mlíčka
Body mám 4× dlouhy rukáv + 4× krátky rukáv
Košilky 5×
dupačky 4×
polodupačky 3× čepička zatím 1×
ponožky 4×
kabátek 2×
Lacláčky 2×

toto mám a pak poradte jakou kosmetiku někdo doporučuje Johnson někdo ne, tak nevim.
A jaký praci prášek: Lovelu, nebo batole nebo persil dětský. Jak perou a jak jste spokojene
Budu muset koupit opalovací krém ?

• Citovat
  • Upravit
10222
12.2.12 21:04

mne doktorka rekla, ze dite do 1 roku by nemelo byt na slunicku, takze novorozenec by v lete na slunicko vubec byt nemel, tim padem zadny opalovaci krem. jenze slunicko opaluje i ve stinu, ze. jenze na tu citlivou pokozku asi neni moc dobre neco patlat, navic tolik chemickeho jako opalovak… ja jsem tedy jezsila s plinkou pres boudu a krem jsem nedavala. nebyli jsme ani jednou na koupalisti a nechodili ven v nejvetsich vedrech, takze namazany nebyl.

jinak je dobre mit urcite v zaloze i teplejsi obleceni. letos na zacatku srpna byla strasna zima na to, ze bylo leto a byla jsem rada, za mikiny, slabe bavlnene rukavicky a teple ponozky. mela jsem plno kratasku a kratkych overalku a bohuzel jsem je ani nemohla pouzit :(

je super, ze na letni miminko nepotrebujes kombinzy a tak podobne, takze nejaka bodycka s kratkym i dlouhym rukavem, ja pouzovala hodne polodupacky a puncochace, aby nemusel mit ponozky. nejaky overalek na spani, ale ve vedrech stacilo bodycko. bavlnenou cepicku proti vetru. pro jistotu teplou mikinu a teplacky, kdyby pocasi nepralo.

jako kosmetiku doporucuju rybilku na zadecek, koupat muzes jen ve vode. ja pouzivala nejaky vzorek, co jsem dostala. ale pak jsme presli na koupel s mandlovym olejem a krem excipial a linola na sucha mista. ale to bylo kvuli ekzemu. je dobry mit taky bepanthen, ten muzes pouzit i pro sebe na bradavky.

jeste me napadla moskytiera na kocarek, pokud planujes nechavat spat mimco venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
12.2.12 21:06

prala jsem ze zacatku lovele tekute, potom v persilu sensitiv. pripada mi, ze persil pere lip urcite lip voni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
12.2.12 21:07

Tak já myslím,že máš všechno.Ještě bych koupila bavlněné overálky,ty jsou šikovné třeba na spaní. Johnson bych určitě nedoporučila,je na něj spousta reakcí. Já opalovací krém na úplné mimi neměla,stejně nesmí na sluníčko a přes kočár jsem dávala plenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
12.2.12 21:08

Jako sluníčku se nevyhneš ať se snažíš jak chceš :nevim: raději jsem mazala…

Ubrousky - babylove
Na zadek - tu hnědou mast, jako je v porodce, je u pediatra pak na předpis (já tedy nemažu ničím)

Kosmetiku: stačí voda, mažu bambuckým máslem. Vybrala bych raději něco přírodního, Johnsona asi ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
12.2.12 21:10

My taky pereme v persilu a jsme spokojení :-) pere dobře. Jinak kosmetiku používáme od Hippu a taky jsme spokojení, malá pěkně voní a nevysušuje jí.
Jinak já jsem si koupila lahvičky zatím jsou mi úplně k ničemu protože malou plně kojím :-( tak uvidíme..být tebou tak takových věcí nenakupuju moc. Tak samo plínky, udělali jsme si zásoby a malá se narodila velká, takže mi zbyly. Jinak dudlíky jsme měli taky drahé a taky k ničemu..malá když už dudlík tak jedině ten obyč z lékarny. Však uvidíš, ale nedělala bych si nějaké extra zásoby, protože to můžou být i zbytečně vyhozené peníze jako u nás :roll:

• Citovat
  • Upravit
441
12.2.12 21:23

dudlíky bych nekupovala. Mám dvě děti a vždy to bylo bez a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
12.2.12 21:24

My měli ubrousky tesco modré,ostatní mi vadily na ruce jsam alergik,tak bych mu to na zadeček taky nedala.Plenky pampers baby active a pak tesco baby essencial,happy teda za mě ne,ty nám nesedly vůbec.Mazali jsme 50 z lékárny neb sluníčku se prostě nevyhneš.Kosmetiku jsme používali a stále používáme na mytí emulzy sebamed(myli jsme tak jednou týdně emulzí,koupali denně),olejíček od hippu a na prdelku rybilku na opruzeniny bepanthen.Dudlíky moc jich nekupuj náš malej vzal na vědomí až mam,ostatní značkové bojkotoval a to zpočátku chtěl jen takové ty kulaté:-))látkových plen nejméně 20,hodí se i na přebalovák pod mimi místo jednorázových podložek-lezou zbytečně do peněz.Dlouho jsme prala v Lovele až v roce v tom persilu.Hodí se rychlozavinovačka,tetrapleny,mast pupík na masáž bříška proti prdíkům,lehátko do vaničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
12.2.12 21:30

za mě teda i to lehátko je zbytečné. Je to jen nachvilku, zbytečně vyhozené peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
12.2.12 21:35

Jinak vlhčené ubrousky, jestli ti můžu poradit je jedno jaké koupíš. My totiž vždycky než jí utřeme těma vlhčenýma, tak je prostě vyždímeme ve vodě..a je z toho prostě jen vlhčený ubrousek. Poradili nám to v porodnici a malá ještě nikdy nebyla opruzená.

• Citovat
  • Upravit
1012
12.2.12 21:40

Tak já teda malého na ruce nad šest kilo neudržela,navíc to je stokorunová položka,ale jasně každý to vidí jinak.Ty ubrousky ve vodě,pak nepotřebuješ máčet,ale koupit radši plenku nebo speciální ubrousky-my měli od haipa daipa a otírat tím,je to lepší:-))ale na cesty se ty vlhčené hodí,zvlášť v létě kdy můžeš být třeba celý den venku při vhodném počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
12.2.12 21:43

na doma se da koupit perlan a vlhcit ho ve vode. na ven potom ubrousky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
12.2.12 21:45
Tarfinka píše:
Jinak vlhčené ubrousky, jestli ti můžu poradit je jedno jaké koupíš. My totiž vždycky než jí utřeme těma vlhčenýma, tak je prostě vyždímeme ve vodě..a je z toho prostě jen vlhčený ubrousek. Poradili nám to v porodnici a malá ještě nikdy nebyla opruzená.

pak stačí perlan. nemusíš kupovat ubrousky.
za mě je nejlepší tekoucí voda

opaklovák jsem nekupovala. oproti podzimnímu dítěti jsem navíc koupila háčkovanou deku, nějaká bodýčka a overálky s krátkým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí