Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Docela vám závidím, můj otec svým vnoučatům dal k 1. nar. zlatá srdíčka na řetízky, kdyby jim raději koupil hračku a od té doby nic, ani na vánoce, ani teď ke druhým narozeninám. Ani nezavolal. Já jsem měla narozeniny taky před vánocema a mě taky nezavolal. A den po narozeninách holčiček jel kolem nás v autě, jen mávnul, ani nezastavil. Moji rodiče jsou rozvedený. Mami už je celkem v pohodě, když přijede - tak 6× do roka, tak pokaždé holčičkám přiveze nějakou hračku. Takže hračky jim kupuji jen já. Martina a kvíďata
No nejlepsi bude to tchyni rict, myslenky jak je videt cist neumi, tak ti nic jineho nezbyva..................
Ahoj,chtěla bych jen přidat tip, kam s hračkami .Byla jsem dvakrát v Dětské nemocnici v Brně s klukama a musím říct, že tam je to katastrofické.Když vás tam hospitalizují nečekaně a vy pro dítě, které ještě není aspoň předškoláček, nic nemáte, tak si nemá s čím hrát.(V týdnu chodí paní učitelka z MŠ a půjčí předškoláčkům hračku)Dokonce na oddělení pro děti s dýchacími obtížemi se sestry mezi sebou složily a nakoupily něco pro děti.
Jinak já teď raději všem přístupným
příbuzným řeknu,ať se složíme, a koupíme něco většího.Teď třeba skluzavku
.
No ono je to vsude hodne podobne. My také prodelali nejaké to povídání ohledne hracek, ze jsou nevhodné, ze jich máme uz fakt hodne. Presne stejný problém, že babicky mají pocit, ze detem nesmi ani nic dovezt. Tak se ptali co? Kdyz jsme rekli banany,tak k tomu koupili alespon nejakou levnou hracku (kdyz uz to nebyla ta draha), která se ale uz behem navstevy rozsypala. No jediné co zafungovalo, je proste trvat na svém a proste to vrátit. Nekolikrát se to povedlo. Prarodicum se tim nezavdecite, ale alespon uchovate moralku svych deti a snad si hracek budou vazit. Jak na to ale nedohlížíme hned je vse ve starych kolejích, takže chce to vydrz. ![]()
Poraďte mi dámy vtipný dárek pro nevlastního tátu k narozeninám ( 39 let )
Neníto kutil a myslela jsem něco vtipného ne budku pro děti
ale děkuju za tip hodí se mi pro někoho jiného moc hezké ![]()
@ikyki my si s tátou dáváme vtipné dárky už dlouho a na 40-tiny dostal gs kondro na klouby a modre pipule s tím, že jak jsem mu přála tak s větou, že už není mladík
(přitom je to šílený aktivista=hory, kolo, lyže atd..) jen ho pořád takhle škádlím ![]()
D. d., asi to bude poněkud mimo, ale nevím, jak založit nové téma. Před více lety jsem pomohl jedné, jak se říká staré panně, prostě ženě v letech bez příbuzných s odchodem z městského bytu do důchoďáku. Potřebovala před nástupem oblítat doktory a různé úřady, tak jsem ji tam vozil. Když bylo vše potřebné vyřízeno, tak jsem ji ještě i s nejnutnějšími věcmi do toho zařízení přestěhoval. Nechtěl jsem nic, přesto mi vnutila pár stovek prý na benzín. Teď budeme rekonstruovat, pro mladýho děláme byt v podkroví, vyklízím ty prostory a při tom jsem našel několik v dece zabalených obrazů! Žena se mi přiznala, že jí je tenkrát ta dobrá žena dala, prý, že jsme na ni byli hodní. A já se ptám, jestli je nějaká aplikace na mobilu, kde se dá zjistit, jestli je to, jak se říká košer, teda když bychom je třeba chtěli prodat? Jo a ta stará paní už asi pět let nežije.
Proste vam to dala. Jeji dedicove by to museli zjistit a zalovat bud ze to neni pravda-ze jste to ukradli, coz nevim jak by prokazali a nebo ze byla nesvepravna a nerozumela tomu, co dela. U movitych veci neni zadna registrace, neni povinna ani u obrazu a jinych umeleckych del.
Jedine me napada, kdyby uz babka to nekomu ukradla, ze by to bylo evidovany nekde, ale to pochybuju. Zkousel jsi googlit od koho to je a jakou to muze mit hodnotu? Treba to ani nema cenu resit
@tini píše: Více
Jak jsem už napsal, neměla žádné příbuzné, manželka jí párkrát umyla okna, poseděla s ní u kafíčka. Snad ti její lidi skončili v koncentráku. Jsou to obrazy každý pes, jiná ves, podepsané i ne, většina v obyčejném hladkém rámu, jeden je takový zdobnější. No, jak tady píšete, nechci vystavit rodinu nějakým problémům. Prý existuje aplikace, která alespoň přibližně zařadí to dílo do období, nebo dokonce k autorovi? To víte, nějaká koruna se vždycky hodí, doma si nic z těch obrazů věšet nechceme.
Věšet si to nechceš, máš z toho blbý pocit. Podívej, pokud byly ty obrazy někomu odcizený, tak by stejně bylo fér je vrátit, jinak je to prostě dar a jsou vaše. Co uděláš, když budou podle nějaké apky kradený? Spálíš je? To asi ne, prostě bys je vrátil. Obrazy bych nafotila a poslala do aukční síně, napadá mě třeba Kodl nebo Dorotheum. Pokud to půjde, určí autora a i cenu obrazu. Pak to múžeš přes jejich aukce prodat.