Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak jestli se bojíš si ho brát před spaním, tak bych počkala hned na zítra dopoledne, to už těch několik hodin asi nevadí…ale všeobecně bych se toho nebála, jestli jsi už vyzkoušela hodně ATB a problém nebyl.🤔
@Anonymní píše: Více
To jsi tvrdila uz pred měsíci a nic.
Moje dítě treba na angínu žádný antibiotika nemělo a to mělo i horečky
dělali ti vubec nějaké testy?
Ber to tak, že na něco umřít musíš. Buď tě zabije neléčená angína, která ti „sedne na srdce“, nebo reakce z antibiotik. Na tvém místě bych zašla na pohotovost, sedla si do čekárny, vzala si Duracef, a půl hodiny počkala. Pak můžeš jít domů. No a takto to dělej 2× denně, nebo kolikrát ty antibiotika bereš, a uvidíš. Nepochybuji o tom, že cca po třetí dávce tě to přestane bavit, ale jestli jsi obzvlášť vytrvalá, můžeš v tom pokračovat celý týden, nebo na jak dlouho ti doktor ty antibiotika napsal. Mmch. tvého lékaře je mi opravdu líto, mít takového pacienta, to je fakt řehole ![]()
@pikola ne nic, byla jsem na ORL páč můj obvodní je až úterý, jelikož jsem cestu do města tam jsem si zašla, mám Dr mi koukal jen do krku a závěr angína bez testu výtěru a crp, mandele nemají povlak ani nic bolí mě jen levá
Za mě zbytečný braní antibiotik, ale když te to baví tam chodit a věříš mu ze to pozná od oka jestli je to vir nebo bakterie
nechápu proč je teda vyžaduješ, když se pak bojíš je brát
No ale proč mi řekl že to angina když je zbytečný brát ATB já se tedy zatím cítím dobře vzala jsem si Ibalgin n úlevu od bolesti ale to je vše co mě trápí jsem opravdu bez teplot a čepů
Tu navstevu bys mela uhradit a recept nechat propadnout. Proc mam tohle platit ze svych dani, proc ma doktor s timhle ztracet cas?
![]()
Ty vo. e, Boze, do ceho jsi ti dusi dal.
Mmch, ja mela anginu bez teplot, cepu a sesty den, kdy mi konecne dorazily pozitivni vysledky kultivace, uz i s odeznivajicimi bolestmi.
Porad si. Kdyz jsi chytrejsi bez doktor.
@mroe no vidíš to tak když ti nic nebylo proč jsi taky k lékaři šla? Brala jsi ATB)
Hele, ja po tom, co jsem mela dost hnusnou reakci na mořské plody, tak taky nerada zkouším nové věci, léky atd. Ale naučila jsem se s tim pracovat - pokud to jde, beru první prášek, kdyz je manžel doma. Kdyz ne, mam připravené antihistaminika, které znám. A doporučuju pak jit spát, ve spánku se člověk nesleduje. Všechno se dá řešit. Jo a s psychologem to řeším 😄.
No silná reakce by tě probudila i z nejhlubšího spánku. Též nechápu, co řešíš a proč sem píšeš - bojíš se, zas tak blbě ti není, kdo ví jestli jsou ATB vůbec indikovaná bez detailnějšího vyšetření.. Tak to nech být, vem si Brufen a jdi spát. Ráno bude líp. A s těmi úzkostmi už něco dělej ![]()
@teroonka - silná reakce by ji nedovolila ani usnout, ale jako úzkostnáři mi tohle bylo doporučeno psychologem. Většina reakcí se objeví do pár minut, zbytek už může být výmysl hlavy.
Ale mne bylo. Tu anginu jsem mela( jsi to necetla, nebo co?) Ale po 6 dnech, nez dosla konecne kultivace, uz se to lepsilo i bez ATB.
No vidíš to, takže je brát asi nemám nebo? Já teda znám jinou angínu že je tohle, ještě mě napadlo jestli to není třeba od refluxu páč mě pořád pálí žáha,
V pohodě já už termín mám děkuji za péči